ΣΕ ΠΛΗΡΗ εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ελληνική Ιντραλότ και την αμερικανικών συμφερόντων GΤech με φόντο την πίτα της τουρκικής αγοράς αθλητικού στοιχήματος. Ο πόλεμος αυτός ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους παίκτες της παγκόσμιας αγοράς στοιχημάτων αναμένεται να μεταφερθεί σύντομα και επί ελληνικού εδάφους, καθώς οι δύο ανταγωνιστικοί όμιλοι διεκδικούν την πίτα των 200 εκατ. ευρώ, που είναι ο προϋπολογισμός του έργου της αναβάθμισης του μηχανογραφικού συστήματος του ΟΠΑΠ. Όπως ανακοίνωσε χθες η Ιντραλότ, επικαλούμενη πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, τμήμα του Ανώτατου Διοικητικού Εφετείου της Τουρκίας εξέδωσε απόφαση- έπειτα από προσφυγή της αμερικανικής GΤech- σύμφωνα με την οποία η Ιnteltek (θυγατρική της Ιντραλότ) θα πρέπει να αναστείλει τις δραστηριότητές της στη διεξαγωγή του αθλητικού στοιχήματος της Τουρκίας.

Πίεση στη μετοχή: μείον 14,1%

Η Ιnteltek- στην οποία η Ιντραλότ συμμετέχει με ποσοστό 45% και το υπόλοιπο κατέχει η Τurkcell- ανέλαβε το 2003 ύστερα από διεθνή διαγωνισμό τη διεξαγωγή του προκαθορισμένου στοιχήματος. Η συμμετοχή της Ιnteltek στα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου της Ιντραλότ κυμαίνεται γύρω στο 18,8%, στα μετά φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη 34,5%. Αυτός είναι και ο λόγος που χθες η μετοχή της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών μητρικής εταιρείας δέχθηκε ισχυρές πιέσεις, με αποτέλεσμα να σημειώσει απώλειες της τάξεως του 14,10% για να κλείσει στα 24,36 ευρώ (μείον 4 ευρώ).

Επί ελληνικού εδάφους

Πάντως, άσχετα με τις εξελίξεις στο τουρκικό αθλητικό στοίχημα, ένα άλλο μέτωπο ανάμεσα στις δύο ανταγωνίστριες εταιρείες- Ιντραλότ και GΤech- πρόκειται να ανοίξει τις αμέσως επόμενες μέρες, επί ελληνικού εδάφους αυτή τη φορά. Ο διαγωνισμός για το έργο του εκσυγχρονισμού του πληροφοριακού συστήματος του ΟΠΑΠ βρίσκεται στην τελική του ευθεία και αναμένεται σύντομα η ανακοίνωση του αποτελέσματος των τεχνικών προσφορών που έχουν υποβληθεί από την GΤech, τη Scientific και την Ιντραλότ. Επισημαίνεται ότι στο κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο είναι επικεφαλής η GΤech συμμετέχει και ο όμιλος της Ιnfo Quest, ενώ στην κοινοπραξία της Scientific συμμετέχουν και ελληνικά επιχειρηματικά σχήματα.