ΤΗΝ προηγούμενη σεζόν, στις 15 Ιανουαρίου, ο Ριβάλντο πήρε μπροστά και «υπέγραψε» τον τίτλο του πρωταθλητή για τον Ολυμπιακό. Έβαλε δύο γκολ στον ΠΑΟ, ακολούθησε η ΑΕΚ και μήνες μετά, ανακηρύχθηκε- δικαίωςΜVΡ της περιόδου. Φαίνεται πως η ιστορία επαναλαμβάνεται και δεν πρόκειται για φάρσα…

ΞΑΝΑ ΙΔΙΑ εποχή, έστω και μία εβδομάδα αργότερα, ο Ριβάλντο αποδεικνύει πως τα μεγάλα ματς είναι για τους σπουδαίους παίκτες. Τους καθοριστικούς στην εξέλιξη ενός αγώνα ή του πρωταθλήματος. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν φάνηκε. Στο δεύτερο ωστόσο, έπεισε πως μπορεί να σκέφτεται ακόμη τις πινελιές στο χόρτο και όχι τις μεταγραφικές προτάσεις του στον πρόεδρο. Στο 1-2, απέφυγε με μαεστρία τον Φερνάντες και από πλάγια θέση σημάδεψε τα δίχτυα. Στο 1-3, η κλάση του ξεχείλισε στον αγωνιστικό χώρο. Με ένα τσίμπημα ξεχύθηκε σαν έφηβος. Ακολούθησαν ένα κοντρόλ με το εξωτερικό και ένα χάδι στην μπάλα, που έδωσαν την ευκαιρία στον Καστίγιο να χριστεί σκόρερ.

Ο ΡΙΒΑΛΝΤΟ «μίλησε» στα ντέρμπι της προηγούμενης περιόδου. Σε τούτο το πρωτάθλημα, το προσωπικό του κοντέρ τον έφερε στη θέση του κορυφαίου σκόρερ. Ο «Ρίμπο» δεν τρέχει πολύ, μαρκάρει λιγότερο και για πολλούς παραμένει κακομαθημένη βεντέτα. Αφήνει ωστόσο τη στάμπα του. Το έκανε απέναντι στον ΠΑΟΚ και οδηγεί τον Ολυμπιακό σε ακόμη έναν τίτλο.

ΦΥΣΙΚΑ, δεν πρέπει να λησμονήσουμε το εξής: έχοντας βάλει το χεράκι του για να φύγει ο Σόλιντ, ο Ριβάλντο επιθυμεί να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και να δικαιωθεί για όσα είπε στον Κόκκαλη στα δύο τετ α τετ. Με ενέργειες όπως οι χθεσινές, ο αξεπέραστος Ριβάλντο παραμένει λαμπερός και το μεγαλύτερο αστέρι ενός φτωχού πρωταθλήματος. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟαποτέλεσμα για την εξέλιξη του πρωταθλήματος είναι αυτό που σημειώθηκε στο «Αλκαζάρ». Με ήττα η Λάρισα θα βρισκόταν σε δεινή βαθμολογικά θέση. Όχι πως τώρα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, απλώς έμεινε καθηλωμένη στα… ρηχά και η Κέρκυρα. Ωστόσο, εκεί στον κάμπο καλό είναι να προβληματιστούν με την απόδοση της ΑΕΛ- ειδικά ο προπονητής Δώνης. Διότι το αλογάκι δεν τραβάει όσο παλιά…

ΝΑΙ ΜΕΝ ο Όγιος πλασαρίστηκε ως «επιθετικός προπονητής», χρειάστηκε όμως να φύγει για να πετύχει πρώτη φορά στο πρωτάθλημα τρία γκολ ο Άρης. Ποιος είναι ο ηγέτης της ομάδας του Ερνάντεζ; Σε αυτή την ισπανόφωνη παροικία, ας αναζητήσουμε παίκτη από την Ιβηρική: άρα, Κόκε! Ορισμένοι προτιμούν Χαβίτο, ο Κόκε όμως έχει το καλύτερο πλασέ (με το εσωτερικό) στο πρωτάθλημα. Τέτοιο φορ περιοχής, αμφιβάλλουμε αν υπάρχει στα ρόστερ των δυνατών. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ατμόσφαιρα στο «Αλεξάνδρειο». Ο Άρης συνετρίβη από τον Παναθηναϊκό, αυτό όμως δεν εμπόδισε τους οπαδούς του να τραγουδούν και να στηρίζουν την ομάδα τους. Και όχι μόνο αυτό. Οι φίλοι του Άρη χειροκρότησαν θερμά τους παίκτες του ΠΑΟ και τον Ομπράντοβιτς. Με άμεση συνέπεια, ο Σέρβος να ανταποδώσει με χαιρετισμό. Τέτοιες σκηνές αξίζει να βλέπουμε.

ΑΠΟ ΤΗ βράβευση της Skoda Ξάνθης ως ομάδας που πήρε το βραβείο fair play της περασμένης περιόδου: πριν από την εκδήλωση, τα πιτσιρίκια (από πέντε έως επτά ετών) της Ξάνθης έκαναν επίδειξη των πλούσιων ικανοτήτων τους. Και επιβεβαιώθηκε η δουλειά που γίνεται στην ΠΑΕ, με αποτέλεσμα συχνά πυκνά το «εργοστάσιο» της ομάδας να πωλεί στους ισχυρούς τα καλύτερα ταλέντα. Τι άλλο; Αξίζει να επισημανθεί το καθολικό χειροκρότημα των οπαδών στον νεαρό Νίνη. Αυτονόητο; Ναι, αλλά στο πρωτάθλημά μας, αυτές οι ενέργειες πρέπει να αναφέρονται.

ΝΕΑ ΝΙΚΗ για τον ΟΦΗ και ο δρόμος για την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ανοίγει. Χθες στο «Παγκρήτιο» ήταν παρών και ο Σέρβος Αλεξάντερ Σίμιτς (26 χρόνων) της Μπέογκραντ. Πρόκειται για το νέο απόκτημα του ΟΦΗ και οι ιθύνοντες ελπίζουν να βοηθήσει όσο ο… Ντρούλιτς!