ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ μεταξύ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του υπουργείου Δικαιοσύνης προκάλεσε η επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Γιώργος Κολιοκώστας.

«Είναι πρωτοφανές να ζητείται ο εντοπισμός των αστυνομικών που βρίσκονταν σε αστυνόμευση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου από τον κ. Κολιοκώστα», σχολίαζαν στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που δεν μπορούσαν να κρύψουν τον εκνευρισμό τους για την κίνηση του εισαγγελέα Εφετών. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν, «πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού του εισαγγελέα και όχι ουσίας». «Αν οι δικαστικοί ήθελαν ουσία στον περιορισμό της δράσης των κουκουλοφόρων, τότε δεν θα άφηναν ελεύθερους 4 στους 5 αναρχικούς που πιάνουμε», υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι. Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικούς μήνες και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας είχε καταγγείλει τη στάση των δικαστικών έναντι των γνωστών αγνώστων και τα προβλήματα που δημιουργούν με τις αποφάσεις τους στο αστυνομικό έργο.

Ο κ. Κολιοκώστας με την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε την Παρασκευή ζήτησε να δοθούν τα ονόματα των αστυνομικών που ενώ βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τους κουκουλοφόρους τούς επέτρεψαν να κάνουν γυαλιά – καρφιά το κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια από το Πολυτεχνείο να επιτίθενται με μολότοφ, φωτοβολίδες και μεταλλικά σφαιρίδια. «Γιατί ο κ. Κολιοκώστας δεν ζητάει από τον συνάδελφό του που βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. να του εξηγήσει τι έγινε την Τετάρτη και για ποιο λόγο δεν διέταξε εκείνος, που είχε άμεση εικόνα από τα επεισόδια, τη σύλληψη ατόμων», ήταν η αντίδραση αστυνομικών που συμμετείχαν στις ομάδες αστυνόμευσης της Τετάρτης. Οι ίδιοι πάντως καταγγέλλουν ότι οι εντολές που δίνονταν μέσα από τους ασυρμάτους της Αστυνομίας ήταν να μη γίνουν συλλήψεις και επιρρίπτουν ευθύνες στον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής κ. Ασημάκη Γκόλφη. «Αυτός είχε την επίβλεψη της επιχείρησης, σε αυτόν θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για το ότι οι κουκουλοφόροι μπήκαν ανενόχλητοι στο Πολυτεχνείο», υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη δράση των αντιεξουσιαστών θα έχει σήμερα το πρωί ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιος Δημοσχάκης.