ΣΤΑ μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, κοντά στη διακοπή του πρωταθλήματος, σε όλες τις συσκέψεις των υπεύθυνων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το συμπέρασμα που έβγαινε ήταν το εξής: η ομάδα χρειάζεται άμεσα έναν επιθετικό, προκειμένου να βοηθήσει τον Σαλπιγγίδη. Με τον Παπαδόπουλο στα «πιτ», τον Μάντζιο άσφαιρο και τον Ρομέρο υπό διαρκή αμφισβήτηση, η ανάγκη να έρθει κυνηγός έμοιαζε αδήριτη. Έναν μήνα μετά, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην για να αποδειχθεί περίτρανα πως στην αθλητική ζωή τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο. Ξαφνικά, η γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού πετά σπίθες και φθάνει στο γκολ. Οι επιθετικοί βρίσκουν τη φόρμα τους και όταν δεν παίζει κάποιος, υπάρχει πάντα ο αντικαταστάτης του για να καλύψει το κενό.

Ο ΤΣΙΓΚΑΣ επέστρεψε από τον ΠΑΟΚ κι εκεί που δεν τον περίμενε κανένας, διεκδικεί ισότιμα θέση στην ενδεκάδα! Έχοντας τη δίψα της καθιέρωσης, ανοίγει χώρο για τον Σαλπιγγίδη και κυρίως αυτός που ευνοείται είναι ο ίδιος ο Τσίγκας. Έχει την ικανότητα να δίνει σωστά τη μπάλα και τη μακρινή του πάσα στην Τούμπα προς τον Μάντζιο θα τη ζήλευαν οι καλύτεροι χαφ. Τι άλλο έφερε ο συγκεκριμένος παίκτης; Συναγωνισμό στις προπονήσεις και βαθύ σκεπτικισμό στον Μουνιόθ. Διότι όταν ο «Σάλπι» θεωρείται αναντικατάστατος, ο Παπαδόπουλος αποτελεί τον «πράσινο» αρχηγό, ο Μάντζιος πετυχαίνει γκολ και ο Τσίγκας πείθει πως αξίζει μια ευκαιρία- γιατί να αποκτηθεί «ντε και καλά» στράικερ; Έτσι, τα νεώτερα που βγαίνουν στην επιφάνεια διαφοροποιούν την κατάσταση. Αν ο ΠΑΟ δεν βρει ακριβώς αυτό που επιθυμεί, τότε θα στραφεί άμεσα σε λύση για την άμυνα – γιατί διαπιστώθηκε ότι μόνο με Γκούμα και Μόρις δεν μπορεί να βγει η υπόλοιπη σεζόν. Αφήστε που ο ΠΑΟ μετά τους τραυματισμούς των αριστερών μπακ, Σέριτς- Δάρλα, είναι γυμνός στα άκρα.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ με τους «πράσινους» που έχουν πληθώρα λύσεων στην επίθεση, ο Ολυμπιακός έχει βάθος στην άμυνα και με τον Τοροσίδη απέκτησε έξτρα ποιότητα. Τι δεν υπάρχει στο Λιμάνι; Σέντερ φορ και επιθετικοί να βάζουν γκολ και να σημαδεύουν τα δίχτυα! Στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός έμεινε στο μηδέν. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο καταστροφικό ματς των Ιωαννίνων. Με τον Πανιώνιο, ένα γκολ μπήκε με το στανιό! Ο Κωνσταντίνου λόγω του τραυματισμού του δεν βρίσκεται στη φόρμα που επιθυμεί. Το γκολ δεν έρχεται για τον Κύπριο. Ο Οκκάς την υστάτη ώρα παρέμεινε στον Ολυμπιακό και δεν πήγε στη Μπλάκμπερν. Όχι πως συναρπάζει με την απόδοσή του και τα γκολ που σημειώνει, ωστόσο το επιχείρημα που ακούστηκε ήταν το εξής: «Αν αφήσουμε τον Οκκά, ποιον θα φέρουμε; Τον νεαρό Ντακόλ, πίσω από την Κέρκυρα;». Έτσι, με δεδομένο πως οι οπαδοί ήδη φώναζαν για τέτοιοι είδους ανταλλαγή, αποφασίστηκε ο Οκκάς να συνεχίσει με τα «κόκκινα». Για να μην ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος. Όσο για τον Καστίγιο, μόνο απέναντι στον Πανιώνιο έλαμψε και αναζητεί τη σταθερή απόδοση.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ότι ο Ολυμπιακός έχει αυτό που λείπει από τον Παναθηναϊκό. Την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, τον ηγέτη Σέζαρ και αναλώσιμες λύσεις που βοηθούν έστω και περιστασιακά. Οι «πράσινοι» ψάχνονται στην οπισθοφυλακή και στη γραμμή κρούσης μπορούν να αλλάζουν παίκτες σαν τα πουκάμισα. Ο λόγος ανήκει στον Λεμονή και τον Μουνιόθ. Ο πρώτος έμπλεξε και προσπαθεί όχι μόνο να φορέσει ένα σύστημακοστούμι σε παίκτες που δεν διάλεξε, αλλά και να βρει λύση στον τομέα του γκολ. Ο δε Ισπανός βγάζει τον Νίνη και, μολονότι ο ΠΑΟ δεν πετά, παραμένει μέσα σε όλους τους στόχους.

Αποχαιρέτησε και στο διπλό


Πρόωρος αποκλεισμός του Μάρκου Παγδατή και από το διπλό ανδρών στο αυστραλιανό όπεν. Ο Κύπριος τενίστας, με παρτενέρ τον Έλληνα Κώστα Οικονομίδη ηττήθηκαν στον δεύτερο γύρο από τους Τζεφ Κότζι (Ν. Αφρική) και Ρότζιερ Βάσεν (Ολλανδία) με 6-2, 6-4. Στο μεταξύ, η σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε ένα πεντάχρονο αγόρι στις τουαλέτες του Rod Laver Αrena προκάλεσε σοκ. Το γεγονός συνέβη στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, αλλά οι διοργανωτές προτίμησαν να το κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για να διευκολύνουν το έργο της Αστυνομίας.

Μεσογειακό ταμπεραμέντο


Ένταση και στο Κύπελλο… Η Ρεάλ έμεινε στο 1-1 κόντρα στην Μπέτις στο « Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και οι Ελγκέρα- Μαλδονάδο απέδειξαν πως είναι πάντα έτοιμοι για καβγά… Για μια ακόμη σεζόν, η Ρεάλ κινδυνεύει να χάσει τα πάντα! Κι ας ξόδεψε το περασμένο καλοκαίρι 107 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει περισσότερο το ρόστερ της. Το χρήμα, όμως, δεν φέρνει την (ποδοσφαιρική)

ευτυχία…