Οι πόντοι της παρτίδας


Κλειστή στροφή θεωρείται για την εξέλιξη της Σούπερ Λίγκας η 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σε επίπεδο κορυφής, οι δύο από τους τρεις μονομάχους έχουν ιδιαίτερα επικίνδυνες αποστολές, ενώ η τρίτη της παρέας ΑΕΚ θα παίξει στο γήπεδό της φιλοξενώντας τον Ατρόμητο.

Ο βαθμός δυσκολίας όμως για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλος. Οι «πράσινοι» πριν καλά καλά προλάβουν να πάρουν ανάσα από το ραντεβού του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, θα υποχρεωθούν να αντιμετωπίσουν την Ξάνθη. Ο Σάββας Κοφίδης μπορεί να μην έχει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά η Skoda διαθέτει ένα αξιοζήλευτο αήττητο σερί στα Πηγάδια που έχει ξεπεράσει τα δύο χρόνια.

Όσο για τον Ολυμπιακό, η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα έχει από μόνη της έντονο χρώμα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η τράπουλα ενδέχεται να μοιραστεί ξανά το Σαββατοκύριακο. Ο Ολυμπιακός διαθέτει βέβαια τον αερόσακο της διαφοράς των έξι βαθμών, αλλά δείχνει ότι χρειάζεται επειγόντως σέρβις και αυτό δίνει τη δυνατότητα στους ανταγωνιστές του να διατηρούν τις φιλοδοξίες τους.

Το μόνο καλό είναι ότι τα δυνατά ματς διατηρούν το ενδιαφέρον του πρωταθλήματος αμείωτο. Και αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πρόγραμμα, θα καταλάβει ότι τον Φεβρουάριο θα κριθούν πολλά.

Γιατί στη συνέχεια λιγοστεύουν τα παιχνίδια που μπορούμε να τα θεωρήσουμε κρας τεστ για τις ομάδες της κορυφής.

Και αυτό παραμένει το ζητούμενο. Όταν γεμίσει το πρωτάθλημα με γερά ματς, τότε θα μπορούμε να έχουμε ελπίδες για καλύτερο ποδόσφαιρο.

Αυτό θα συμβεί όταν ο πρωταθλητής εκάστοτε θα έχει περισσότερες από τέσσεριςπέντε ήττες, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Διαφορετικά οι τίτλοι θα κρίνονται στις μεταξύ των τριών μεγάλων αναμετρήσεις. Οι υπόλοιποι απλώς θα σημειώνουν τους πόντους της παρτίδας.