Μετά την ολοκλήρωση των μεσοβδομαδιάτικων ευρωπαϊκών μαχών, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο ντέρμπι Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού, που θα κρίνει τον πρωταθλητή χειμώνα και ίσως δώσει ένα προβάδισμα στη συνέχεια της προσπάθειας για πρωτιά στην κανονική περίοδο της Α1 βόλεϊ.

Το ματς έχει ορισθεί για την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στη Γλυφάδα, έδρα του Παναθηναϊκού, με ώρα έναρξης 19.00 και απευθείας μετάδοση από ΕΤ1.

Και οι δύο αντίπαλοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού, που τους υποχρέωσαν να αγωνισθούν με κάποιες απουσίες στα ευρωπαϊκά ματς, αλλά εν όψει του ντέρμπι έχουν επιλυθεί κατά μεγάλο ποσοστό. Οι γηπεδούχοι θα είναι σε θέση να αγωνισθούν κατά πάσα πιθανότητα με μόνο απόντα τον διαγώνιο Ερνάντο Γκόμες, που υποφέρει από διάστρεμμα. Προπονήθηκαν κανονικά χθες οι Μπάεφ, Πανταλέων και επέστρεψε στις προπονήσεις και ο Ανδρεάδης. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αμφίβολο μόνο τον βασικό πασέρ Βασίλη Κουρνέτα, του οποίου πάντως η συμμετοχή ή μη θα εξαρτηθεί οριστικά από το αν η θεραπεία έχει φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα Παρασκευή.

Οργανωμένοι οπαδοί των φιλοξενουμένων δεν προβλέπεται να δώσουν το «παρών» και τα εισιτήρια διατίθενται αποκλειστικά από τους οργανωμένους της Θύρας 13 και την ΠΑΛΕΦΙΠ.

●●● Με πρόστιμο 1.500 ευρώ τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή το ΤΑΑ Άρης Θεσσαλονίκης, για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο και υβριστικά συνθήματα στον αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.

●●● Με την αναμέτρηση Μαρκόπουλου- Άρη Θεσσαλονίκης (Μαρκόπουλο, 17.00Supersport)

ανοίγει σήμερα η αυλαία του β΄ γύρου του πρωταθλήματος Α1 βόλεϊ γυναικών.