ΕΝΤΟΝΟ ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ διαπιστώνει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας, ενώ και ο διευθύνων σύμβουλος της Τelekom Αustria εξέφρασε την εκτίμηση ότι εκτός, από την εταιρεία του, προσφορές για τον ΟΤΕ θα υποβάλουν η Deutsche Τelekom και η ισπανική Τelefonica. Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο κ. Δούκας ανέφερε ότι “μέχρι στιγμής υπάρχει πολύ ενδιαφέρον” τόσο από τηλεπικοινωνιακές εταιρείες όσο και από private equity funds (θεσμικοί επενδυτές). Αυτοί προέρχονται από την Ελλάδα, τον αραβικό και τον αγγλοσαξονικό κόσμο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, αποφεύγοντας να κάνει αναφορά στην Ευρώπη, που ενδιαφέρει όμως σχεδόν αποκλειστικά τον υπουργό κ. Γ. Αλογοσκούφη. Η κυβέρνηση, είπε, προσδοκά να ξεκινήσει επίσημα τη διαδικασία ώς τα τέλη Απριλίου και να έχει ολοκληρώσει την πώληση ώς τα τέλη Ιουνίου.

Εξάλλου, μιλώντας σε αυστριακό περιοδικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Τelekom Αustria επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της αυστριακής εταιρείας τηλεπικοινωνιών για την αγορά ποσοστού στον ΟΤΕ, προκειμένου να επεκτείνουν από κοινού την παρουσία τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Δεδομένου ότι και οι δύο δραστηριοποιούνται στην περιοχή, η συνένωσή τους μπορεί να τις καταστήσει νούμερο ένα στη συγκεκριμένη αγορά, υποστήριξε ο κ. Μπόρις Νέμσιτς. Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την εκτίμηση ότι προσφορές θα υποβάλουν και οι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί της Γερμανίας και της Ισπανίας.

Κοινό συμφέρον

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πωλήσει σε εκείνον που θα καταθέσει απλώς την υψηλότερη προσφορά. Όπως είπε, τα συμφέροντα του αγοραστή και του πωλητή πρέπει επίσης να ταιριάζουν. Εξάλλου, ο κ. Δούκας ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πωληθεί ακόμη ένα ποσοστό της ΑΤΕ και ένα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της τάξης του 15%.