ΣΕ ΝΕΕΣ αλχημείες κατέφυγε η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ελέγξει τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης. Μετά το «χαστούκι» του Συμβουλίου της Επικρατείας, το υπουργείο Εσωτερικών, στο Διάταγμα που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έδειξε να συμμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό με τις υποδείξεις του ανωτάτου δικαστηρίου για αναλογικότερη εκπροσώπηση πλειοψηφίας και μειοψηφίας.

Ωστόσο, φρόντισε να «μαγειρέψει» τον συνολικό αριθμό των εκπροσώπων, αυξάνοντάς τον κυρίως σε μικρούς και μεγάλους δήμους- όπου η Ν.Δ. είχε καλύτερα αποτελέσματα στις δημοτικές εκλογές. Με τον τρόπο αυτό διατηρεί ουσιαστικά τις ίδιες δυνάμεις για την προσκείμενη στη Ν.Δ. παράταξη, παρά τους περιορισμούς του ΣτΕ. «Επιβεβαιώνεται πλήρως η αρχική εκτίμησή μας, ότι πρόκειται για απαράδεκτες ηθικά και πολιτικά μεθοδεύσεις και αλχημείες, που έχουν ως τελικό στόχο τον έλεγχο των διοικήσεων των ΤΕΔΚ και της ΚΕΔΚΕ», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης των Δήμων Πάρις Κουκουλόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση θέλει να καταστήσει την Αυτοδιοίκηση θλιβερό παράρτημα της κεντρικής Πολιτείας».

Όπως καταγγέλλει ο κ. Κουκουλόπουλος, μπροστά στο εγχείρημα αυτό ο αριθμός του Σώματος των εκλεκτόρων μετατράπηκε σε «λάστιχο», αφού από τους 4.896 που προβλέπονταν μέχρι πρότινος, έφτασαν τους 7.091 στο σχέδιο Π.Δ.,

ενώ στο Διάταγμα που τελικώς δημοσιεύθηκε, κατέληξε στους 9.043 εκλέκτορες!