ΟΠΑΟΚ υποδέχεται σήμερα στις 7.00 μ.μ. στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό για τους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδος, όμως η αναμέτρηση αυτή καθαυτή για τους φιλάθλους του «Δικεφάλου» φαίνεται να περνά σε δεύτερη μοίρα. Ο πρώτος στόχος τους είναι να αποδοκιμάσουν αρχικά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και στη συνέχεια τον Θανάση Τσίγκα, καθώς θεωρούν ότι «πρόδωσαν» την ομάδα της Θεσσαλονίκης και έφυγαν δελεασμένοι από τα χρήματα που τους πρόσφερε ο Παναθηναϊκός. Ειδικά όσον αφορά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, με τον οποίο οι σχέσεις τους είχαν διαταραχθεί από την περσινή αγωνιστική περίοδο, ετοιμάζουν υποδοχή με αποδοκιμασίες. Ο Νίκος Βεζυρτζής στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τους εκπροσώπους των συνδέσμων φιλάθλων το βράδυ της Δευτέρας τους ζήτησε να μην προβούν σε ενέργειες που θα ζημίωναν τον σύλλογο. Η υπόσχεση που πήρε είναι ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να περιφρουρήσουν τις κερκίδες τους, όμως όπως είπαν χαρακτηριστικά δεν θα ήταν δυνατό να εγγυηθούν για τη συμπεριφορά του συνόλου των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Πάντως η Αστυνομία είχε λάβει από χθες αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την αποστολή του Παναθηναϊκού και το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεινε φρουρούνταν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς, όπως ήταν λογικό, δεν έκανε χθες εσωτερικό δίτερμα προκειμένου να προβάρει την 11άδα που θα χρησιμοποιήσει στο σημερινό ντέρμπι. Φάνηκε όμως από αυτά που έκανε στην προπόνηση ότι ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με την ίδια 11άδα που παρατάχθηκε και στο Καυταντζόγλειο εναντίον του Ηρακλή. Εξάλλου την ίδια 11άδα είχε χρησιμοποιήσει ο Σέρβος τεχνικός και στο παιχνίδι εναντίον της ΑΕΚ όταν ο ΠΑΟΚ είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση και είχε πάρει τη νίκη με 2-0. Στην αποστολή ενδέχεται να βρίσκεται και ο Ίντιο, αφού το δελτίο του αναμένεται να εκδοθεί σήμερα το πρωί. Μοναδικός απών θα είναι ο Βαγγελής, αφού λόγω ίωσης απείχε από τις προπονήσεις.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται στη Θεσσαλονίκη και ο επιτελικός μέσος που ζήτησε ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Απόψε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο επιτελικός μέσος που ζήτησε ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς.

Πρόκειται για τον 32χρονο Βραζιλιάνο Ρεϊνάλντο Ριβελίνο Χαντόζο, γνωστό ως Πία

Πρόκειται για τον Ρεϊνάλντο Ριβελίνο Χαντόζο, γνωστό ως Πία. Ο Πία θα υπογράψει συμβόλαιο για έξι μήνες με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και αν ικανοποιήσει στο διάστημα αυτό θα παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα. Πάντως τα στοιχεία που συνοδεύουν το νέο απόκτημα του «Δικεφάλου» δείχνουν ότι πρόκειται για έναν προβληματικό χαρακτήρα, αφού το 1999 έμπλεξε σε μια υπόθεση φόνου για την οποία αθωώθηκε και το 2005 έμεινε στη φυλακή για πέντε ημέρες επειδή δεν είχε πληρώσει τη διατροφή στην γυναίκα του. Ο Νέτο Γκουερίνο που φέρνει τον Πία στην Ελλάδα σχολίασε τα όσα συνοδεύουν τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, ως εξής: «Εγγυώμαι εγώ προσωπικά για τον Πία. Υπήρχε μια υπόθεση πριν από οκτώ χρόνια για την οποία έχει αθωωθεί. Αν δεν είχε αθωωθεί δεν θα του επέτρεπαν την έξοδο από τη χώρα». Η επίσημη ΠΑΕ δήλωνε άγνοια χθες για τις δικαστικές περιπέτειες του Πία, όμως επιφυλάχθηκαν να ερευνήσουν την υπόθεση.