Την επιστροφή της ομάδας Νασιάκου που δημιούργησε όλη την υποδομή στην ΕΛ.ΑΣ. για να εξαρθρωθεί η 17Ν ζητούν μεσαία στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.


Το αίτημα διατυπώθηκε μάλιστα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα παρουσία Αμερικανών πρακτόρων, οι οποίοι τήρησαν εύγλωττη σιωπή. Πάντως οι Αμερικανοί επιστρατεύουν ειδικούς από τις ΗΠΑ για να «διαβάσουν» το βίντεο που τράβηξαν οι κάμερες της πρεσβείας. Άρχισαν επίσης οι «φιλικές» ανακρίσεις και οι παρακολουθήσεις ορισμένων μη γνωστών υπόπτων, αλλά για προσαγωγές ούτε λόγος- πόσω μάλλον για συλλήψεις.

ΠΑΝΤΩΣ το θέμα της τοποθέτησης καμερών παρακολούθησης σε όλη την Αθήνα- κάτι που επιδιώκει τώρα η κυβέρνηση- προκάλεσε μετά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και την αντίδραση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά. Κάποιοι πλέον αναζητούν πού συμφωνεί με την κυβερνητική πολιτική και όχι πού διαφωνεί ο κ. Σουφλιάς. Το ότι και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος διαφωνεί είναι μάλλον ευεξήγητο- αντίπαλος του κ. Πολύδωρα στη Β΄ Αθηνών είναι ο άνθρωπος.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ αποδεικνύεται η καρέκλα του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ. Μετά τον κ. Παλαιοκρασσά και ο Δημήτρης Μανιατάκης υπέβαλε παραίτηση χθες λόγω του ναυαγίου στα οικονομικά της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης (αναμένεται να ανακοινώσει μείωση των κερδών της κατά 54% σε σχέση με πέρσι!).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ανάπτυξης έσπευσε χθες να υποστηρίξει ότι η παραίτηση Μανιατάκη δεν έχει σχέση με την ελεύθερη πτώση της επιχείρησης. Το θέμα ωστόσο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υποστηρίζει ότι παρέδωσε μία υγιή και κερδοφόρα επιχείρηση, η οποία λόγω έλλειψης επενδύσεων και κακών χειρισμών της διοίκησης ΠαλαιοκρασσάΜανιατάκη περνάει δύσκολες ημέρες παρ΄ ότι παραμένει μονοπώλιο!

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ, τέλος, μίλησε στην εκδήλωση του ΟΠΕΚ με θέμα το κατά πόσον η δημοκρατία διέρχεται κρίση. Άπαντες ήταν εκείσυμπεριλαμβανομένου του Γιώργου Παπανδρέου- κι άκουσαν τον πρώην πρωθυπουργό να τα σέρνει στα κόμματα για τις ευθύνες που έχουν στο φαινόμενο της αποξένωσης του πολίτη από την πολιτική. Την «επαναπολιτικοποίηση της πολιτικής» ζήτησε ο κ. Σημίτης, αλλά μάλλον θα περιμένει πολύ.