Το θεατρικό έργο του Λουίτζι Πιραντέλο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» θυμίζει η κυβέρνηση πέντε ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία.


Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επικρατεί απόλυτη σύγχυση παρ΄ όλο που ο Βύρων Πολύδωρας- προφανώς για να κερδίσει χρόνο- υποσχέθηκε τη συγκρότηση task force, για να ξετυλίξει το νήμα της υπόθεσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλο αυτό το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την επίθεση στην πρεσβεία η περίφημη ομάδα κρούσης δεν έχει κάνει ούτε μία σύσκεψη.

ΤΟΥΤΩΝ ΔΟΘΕΝΤΩΝ είναι φυσικό για την κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να βγει από τη δεινή θέση, να προσπαθεί να κρατηθεί από διάφορες σανίδες σωτηρίας. Αυτή τη φορά αναζήτησε άλλοθι για την αναποτελεσματικότητά της στη δράση του Μεγάλου Αδελφού, επαναφέροντας το θέμα της περιορισμένης χρήσης ηλεκτρονικών καμερών στους δρόμους της Αθήνας και ανοίγοντας εκ των πραγμάτων νέο κύκλο αντιπαράθεσης με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Πάντως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μπορεί οι κάμερες παρακολούθησης να αποσύρθηκαν από την υπόλοιπη Αθήνα, ωστόσο αυτές που αποτελούσαν τμήμα του συστήματος προστασίας της αμερικανικής πρεσβείας επί της Βασιλίσσης Σοφίας παρέμειναν ενεργές.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ της εταιρείας GΡΟ που δημοσιοποιήθηκε χθες το βράδυ δείχνει ότι η ψαλίδα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ άρχισε- έστω και δειλά- να κλείνει αφού καταγράφει τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων στο 2,2% έναντι του 3,3% που έδινε η αντίστοιχη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Γιώργος Παπανδρέου ολοκλήρωσε χθες την περιοδεία του στην Ημαθία απ΄ όπου ουσιαστικά έθεσε το ΠΑΣΟΚ σε προεκλογική τροχιά παρουσιάζοντας τμήμα της πρότασης του κόμματός του για την ανασυγκρότηση της περιφέρειας και μιλώντας για κοινωνική εργασία (νοσοκομεία, κοινωφελή ιδρύματα) των ανέργων. ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τις παράνομες απαλλαγές, φαίνεται πως 15 από τους συνολικά 95 στρατεύσιμους που απέφυγαν τη στράτευση με πλαστά πιστοποιητικά πέφτουν στα μαλακά και γλιτώνουν από την τσιμπίδα της Ποινικής Δικαιοσύνης. Πάντως, η κοινή γνώμη σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της GΡΟ ζητεί σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων προσπάθησαν να αποφύγουν παρανόμως τη θητεία στο στράτευμα.