ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ συμπτώματα έλλειψης συντονισμού και ασυνεννοησίας παρουσιάζει η ΕΛ.ΑΣ. μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση με ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία. ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικό ότι η ανακοίνωση για τη δημιουργία ειδικής ομάδας υπό τον στρατηγό Σύρο μέχρι στιγμής έχει ουσιαστικά μείνει στα χαρτιά καθώς δεν έγινε το παραμικρό για την υλοποίησή της. Μάλιστα κορυφαία στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκφράζουν απορία για τους σχεδιασμούς της ηγεσίας καθώς ούτε έχουν ενημερωθεί ούτε έχει γίνει κάποια σύσκεψη για τον προγραμματισμό των ενεργειών τους.

ΣΤΗΝ πραγματικότητα οι έρευνες γίνονται μέχρι στιγμής με τον αυτόματο πιλότοκαι τις όποιες οδηγίες του FΒΙ.

Αντιθέτως, στην ηγεσία της Αστυνομίας έχουν αρχίσει και εκδηλώνονται φαινόμενα προσωπικού και συντεχνιακού ανταγωνισμού.

ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικό ότι την ώρα που στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έδιναν χθες το βράδυ την πληροφορία ότι ταυτοποιήθηκε ένας εκ των τρομοκρατών, άλλοι αρμόδιοι αξιωματικοί το διέψευδαν και υποστήριζαν ότι το πληροφορήθηκαν από την τηλεόραση!

ΜΕ όλα αυτά είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχει βαρύ κλίμα για τον κ. Πολύδωρα στην κυβέρνηση αλλά και διάχυτος εκνευρισμός καθώς θεωρούν ότι κινούνται στο σκοτάδι και ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων με ενδεχομένως σοβαρές παρενέργειες.

ΙΔΙΩΣ μάλιστα καθώς η νέα γενιά της τρομοκρατίας εμφανίζεται να διαθέτει βαρύ οπλισμό αλλά και τη θέληση να χτυπήσει ξανά πιθανώς και με ανθρώπινα θύματα.

ΩΣ λύση σε όλα αυτά εμφανίζεται από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη η γενίκευση των παρακολουθήσεων με περισσότερες κάμερες σε όλες τις ευαίσθητες περιοχές.

ΑΥΤΑΠΑΤΩΝΤΑΙ. Γιατί πέρα από τα υπαρκτά ζητήματα προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων, οι κάμερες δεν μπορεί ποτέ από μόνες τους να οδηγήσουν στη σύλληψη των τρομοκρατών. Όπως και στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη, το κλειδί είναι η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός!