Ηεντολή που πήρε ο Λεμονής από τον πρόεδρο Κόκκαλη ήταν σαφέστατη: «Τάκη, άλλαξέ τα όλα». Και ο νέος κόουτς του Ολυμπιακού ξεκίνησε την προσπάθεια να βελτιώσει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας του.

Το όλο εγχείρημα μοιάζει με παιχνίδι με τη φωτιά. Γιατί ο Ολυμπιακός πειραματίζεται σε επίσημα παιχνίδια και ο Λεμονής επιδιώκει να βάλει νέα στοιχεία στο αγωνιστικό στυλ των «κόκκινων» μεσούσης της περιόδου. Ο Ριβάλντο παίζει πίσω από τους φορ. Η τετράδα της άμυνας άλλαξε. Μέσα ο Μπουλούτ, στόπερ ο Τοροσίδης, όσο να΄ ναι, ο βαθμός ομοιογένειας δεν είναι ο υψηλότερος δυνατός. Στα χαφ ο Νε κερδίζει μόνιμη θέση, ο Μπόρχα παίρνει ευκαιρία να βάλει γκολ και θυμίζει πόσο άστοχος παραμένει με κάθε τεχνικό και η οδηγία είναι σαφής: «τέλος οι ψηλές μπαλιές!». Ωστόσο, λες και επρόκειτο για ειρωνεία, από τέτοια μακρινή πάσα ο Καστίγιο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και ο Ριβάλντο πρόσθεσε στο παλμαρέ του μια ακόμη ασίστ.

Ο ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ πιέζει να παίξει ο Ολυμπιακός ποδόσφαιρο με συνεχείς πάσες και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Το «μάθε παιδί μου σύστημα» δεν φέρνει αποτελέσματα από τη μια μέρα στην άλλη. Οι δυσκολίες είναι εμφανείς και παρά το νικηφόρο 1-0, τα σφυρίγματα του κόσμου σκέπασαν τα χλιαρά χειροκροτήματα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού κρατά δύο καρπούζια και βαδίζει χωρίς να θέλει να τα χάσει. Από τη μία πρέπει να παρουσιάσει ωραίο θέαμα και να κατακτήσει το νταμπλ. Και από την άλλη, να δώσει στο τέλος της περιόδου τον έλεγχο προόδου όλων των παικτών. Για τον λόγο αυτό, σταδιακά χρησιμοποιεί τους πάντες. Από τον Παππά μέχρι και τον ξεχασμένο από τον Σόλιντ, Ταραλίδη.

Ο ΜΕΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ χρειάστηκε το δοκάρι του Νικοπολίδη και την τύχη του διεθνούς τερματοφύλακα. Η δε ΑΕΚ, περίμενε από τον Ουέλινγκτον να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να κερδίσει τους βαθμούς. Οι δύο από τους τρεις ισχυρούς της κορυφής απέδειξαν πως η διαφορά τους από τις λεγόμενες «μικρές» ομάδες δεν είναι τόσο μεγάλη όσο πιστεύουν. Ναι μεν όλοι εκτιμούν πως ο τίτλος θα κριθεί κατά μεγάλο ποσοστό στα ντέρμπι, αλλά η τωρινή εικόνα Ολυμπιακού και ΑΕΚ δεν πείθει για συγκροτήματα που πετούν και σκορπούν πανικό. Ο ΦΡΑΝΣΙΣ ΝΤΟΕ πριν από λίγες ημέρες έγινε αφορμή για να διακοπεί η συνεργασία του Ατρόμητου με τον Παράσχο. Παρά την κόντρα και την καθυστερημένη άφιξη του επιθετικού στην προπόνηση, του δόθηκε συγχωροχάρτι και στο ματς με τη Λάρισα μπήκε ως αλλαγή. Αποτέλεσμα; Ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων και στο τέλος με δικό του γκολ ο Ατρόμητος πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. ΚΑΛΟ ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ του Χετεμάι και η δυνατότητά του βοηθά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού της ΑΕΚ. Την κλάση όμως αντιπροσωπεύει ο Τόζερ. Φινέτσα, στυλ, γερά πόδια και ηγετικά προσόντα. Με σουτ-κανονιά ο Ούγγρος σημάδεψε σωστά και πείθει πως μπορεί να βγει μπροστά και να εξελιχθεί σε ολοκληρωμένο παίκτη.

ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΖΩΗ… Εδώ και περίπου δύο χρόνια ο Αλιούτα υπήρξε ένας από τους μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟΚ! Ακόμη και στη Θεσσαλονίκη είχε βρεθεί ο Ρουμάνος με στόχο να επισημοποιηθεί το φλερτ. Χθες, ο Αλιούτα υπέγραψε τη νίκη του Ηρακλή στο ντέρμπι και ανάγκασε τον Βούκοτιτς να ξεσπάσει σε βάρος των παικτών του. Φαίνεται πως ο τεχνικός θεωρεί ότι νικά ο ίδιος και χάνουν οι ποδοσφαιριστές του. Αυτή η νοοτροπία, πάντως, είναι ολότελα λανθασμένη.

ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ γκολ του εφετινού πρωταθλήματος πέτυχε ο Κόκε στην Κέρκυρα. Μόλις στο 11΄΄! Πέρα από την ταχύτητά του, ο Ισπανός έχει να επιδείξει και άριστο πλασέ, γεγονός που τον καθιστά «πρώτο όνομα» στη φουρνιά των αλλοδαπών που ενέσκηψαν το περασμένο καλοκαίρι στο Χαριλάου. Κατά τα λοιπά, ο Άρης έφερε το αγαπημένο του αποτέλεσμα: την (ενδέκατη) ισοπαλία!