ΤΑ «ΜΑΖΕΥΕΙ» τώρα μετά τις αντιδράσεις ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ για τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, επιμένοντας ωστόσο στις προτάσεις του για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στην επιχείρηση Μιλώντας στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ, ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης χαρακτήρισε τα όσα είπε την περασμένη Τετάρτη προσωπικές απόψεις.

Αντιμετωπίζοντας συνθήματα του τύπου «έξω ο Βουρλούμης από τη ΔΕΗ», ο κ. Μανιατάκης είπε: «Δεν ακολουθώ μοντέλο Βουρλούμη- ΟΤΕ και δεν αντιγράφω κανένα μοντέλο. Η ομιλία μου την περασμένη Τετάρτη περιείχε προσωπικές απόψεις. Ο ΟΤΕ μπορεί να έχει πλεονάζον προσωπικό. Στη ΔΕΗ, όμως, δεν περισσεύει κανείς», τόνισε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας που ήλθε αντιμέτωπος με υψωμένες σημαίες και συνθήματα εργαζομένωνμελών του ΠΑΜΕ, χαρακτήρισε τις προτάσεις Μανιατάκη ως «απόψεις της διοίκησης για το πώς αντιλαμβάνεται το καλό της επιχείρησης». Αναφερόμενος στα σενάρια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ είπε ότι η κυβέρνηση «εφαρμόζει και τηρεί με…

θρησκευτική ευλάβεια τις δεσμεύσεις της», δηλαδή την παραμονή του 51% της εταιρείας στο Δημόσιο.

● Στο μεταξύ πρώτη δύναμη στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ ανακηρύχθηκε η ΠΑΣΚΕ με 12 έδρες, δεύτερη η ΔΑΚΕ που κατέβηκε με δύο ψηφοδέλτια. Η επίσημη ΔΑΚΕ συγκέντρωσε 9 έδρες, ενώ το δεύτερο ψηφοδέλτιο θα έχει 5 έδρες στο νέο προεδρείο. Το ΠΑΜΕ πήρε 3 έδρες και ο ΣΥΝ συγκέντρωσε 2 έδρες.