ΟΤάκης Λεμονής συμπληρώνει δύο εβδομάδες στον πάγκο του Ολυμπιακού. Συνεπώς, τα πρώτα δείγματα του νέου «κόκκινου» τεχνικού έχουν καταγραφεί. Όπως και οι απαιτήσεις του, αυτές τις ημέρες της δεύτερης θητείας του στον Ρέντη.

Τι ζήτησε νωρίς νωρίς ο Λεμονής; Όχι παίκτη. Όχι ακριβώς συνεργάτη. Αλλά έναν τεχνικό που θα βοηθά την ιατρική αποκατάσταση των τραυματιών! Κάτι σαν τον Πήδουλα της ΑΕΚ. Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού εκτιμά πως όσοι τίθενται νοκ άουτ κατά τη διάρκεια αγώνων ή προπονήσεων, πρέπει να επανέρχονται γρήγορα στους αγωνιστικούς χώρους. Ήδη, ψάχνει τον συγκεκριμένο επιστήμονα- και δεν είναι εύκολη υπόθεση η ανεύρεσή του. Διότι αυτή η ειδικότητα απαιτεί να έχουν γίνει σπουδές στο εξωτερικό και συνεπώς το βιογραφικό να είναι «γεμάτο».

Κατά τα λοιπά, ο ηλικίας 47 ετών (τα κλείνει σήμερα!) προπονητής του Ολυμπιακού έχει εγκαινιάσει ένα διαφορετικό προφίλ στις «κόκκινες» εγκαταστάσεις. Εν αντιθέσει με την παλαιότερη θητεία του, επιχειρεί να προσεγγίσει τους ποδοσφαιριστές του με ολότελα διαφορετικό τρόπο. Βέβαια, τότε ανέλαβε μεσούσης της σεζόν και για τους περισσότερους ήταν ο «δεύτερος» που ξαφνικά προήχθη σε πρώτο μετά το φινάλε του Ματζουράκη. Τώρα, ο Τάκης Λεμονής ήρθε με τα γαλόνια και τις εμπειρίες αρκετών ετών στην Α΄ Εθνική. Τα πολλά πολλά με τους παίκτες λιγοστεύουν σταδιακά. Ο Λεμονής χωρίς να είναι απόμακρος κρατά όλους σε μια απόσταση, ώστε να επιβληθεί οριστικά στο τμήμα. Όντως, όλοι τον σέβονται και αφοσιώνονται στις προπονήσεις. Τα τετ-α-τετ του κόουτς γίνονται στο γραφείο του, όπου περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Μίλησε με τους αρχηγούς και τους αστέρες της ομάδας. Ο Λεμονής ασχολείται με τα βίντεο των αγώνων και μελετά τις μετρήσεις των ποδοσφαιριστών του, ώστε να γνωρίζει τι είδους προπόνηση θα βάλει στο πρόγραμμα. Πεποίθησή του είναι πως χρειάζεται να ανέβει η απόδοση της ομάδας και επιδιώκει με ξεχωριστές προπονήσεις να βελτιώσει κάθε γραμμή της ομάδας χωριστά. Κοντά στον κόουτς, θέση έχει ο Ανδρέας Νινιάδης. Εδώ, όμως, υφίσταται ένα ζήτημα. Ο άλλοτε δεξιοτέχνης χαφ, όπως ομολογούν άπαντες στον Ρέντη, διαθέτει κοφτερό μάτι την ώρα των ματς, αλλά δεν επιθυμεί να γίνει προπονητής! Προτιμά τον ρόλο του «σκάουτερ». Το τι ψηστήρι γίνεται, δεν περιγράφεται. Ο Νινιάδης αντέχει το πρέσινγκ και προτιμά να βοηθήσει τώρα τον Λεμονή και… βλέπουμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Άλλωστε, δίπλωμα τεχνικού δεν έχει!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, έχει δύο προσωπικά στοιχήματα. Το πρώτο αφορά το να βγάλει παίκτη από τις ακαδημίες. Το δεύτερο σχετίζεται με την επιθυμία του να ξεπεταχτεί ένας κόουτς από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού. Πρώτη φορά πίστεψε πως αυτό είναι εφικτό να συμβεί την περίοδο του Προτάσοφ. Δεν περπάτησε η επιχείρηση… Το πιστεύει ξανά με τον Λεμονή και προτίθεται να τον στηρίξει. Εκτιμά τις γνώσεις, τη θέλησή του και το γεγονός πως δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις. Τα πειράματα τύπου Σόλιντ μπαίνουν σταδιακά στην άκρη. Αφήστε που πρέπει να ξεμπλέξει με τον Νορβηγό, κάτι που δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Γιατί πολύ πρόσφατα ο Σόλιντ διαμήνυσε στον Ολυμπιακό πως «δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι, έχω βρει και σπίτι αν θέλετε να αφήσω το συγκεκριμένο που μου νοικιάζει ο Ολυμπιακός»! Και στο Λιμάνι φοβούνται ότι θα μείνει ο κόουτς στην πατρίδα μας και στο νέο πρωτάθλημα. Πόσα θα λάβει; Το ζήτημα είχε να κάνει με το πώς θα φορολογείτο ο Σόλιντ. Ο τεχνικός ζήτησε Έλληνα φοροτεχνικό να τον βοηθήσει στη δήλωση και ελπίζει να πάρει παραπάνω ευρώ, ή αν θέλετε να φορολογηθεί με 42% και όχι με περίπου 55% όπως συμβαίνει στο Βέλγιο.

ΑΥΤΑ, φυσικά, δεν αφορούν τον Λεμονή. Ούτε τον Καβαλιέρη, τον άνθρωπο που κόβει και ράβει τα βίντεο των προσεχών αντιπάλων του Ολυμπιακού. Ο Λεμονής θα δώσει ευκαιρίες σε όλους, ακόμη και στον Μενδρικό, παίκτη του οποίου εκτιμά τα προσόντα. Ζητεί γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, να μπει στοπ στις γιόμες του Νορβηγού και να αξιοποιηθούν οι γρήγοροι επιθετικοί.

Και πάνω απ΄ όλα, να ξυπνήσει το βαρόμετρο «Τζόλε». Ο τεχνικός ποντάρει πάνω του. Ο αριστερός χαφ το ίδιο. Αμφότεροι θα κερδίσουν από μια καλή συνεργασία. Ο Λεμονής θα παίξει το χαρτί της παραμονής του σε σημαντικό πόστο. Ο Τζόρτζεβτις θα αναπτερώσει τις ελπίδες του να κάνει νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, μάλιστα διετούς διάρκειας! Γιατί στα ενδότερα του Ρέντη, αυτός λέγεται πως είναι ο μεγάλος στόχος του Πρέντραγκ. Να παίξει άλλα δύο χρόνια ποδόσφαιρο…

Όλοι θέλουν να δουν Μπέκαμ


ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

Η εποχή Μπέκαμ (στο στιγμιότυπο με τη σύζυγο του Βικτόρια) στους Los Αngeles Galaxy ξεκίνησε έτσι ακριβώς όπως την είχαν σχεδιάσει οι Αμερικανοί. Την πρώτη ημέρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας πουλήθηκαν 1.000 εισιτήρια διαρκείας κυρίως σε γυναίκες, ενώ βροχή έπεσαν οι προτάσεις στον αμερικανικό σύλλογο από την Ασία για να πραγματοποιήσει η ομάδα τουρνέ το 2008. Την ίδια στιγμή τα νέα που φτάνουν στη Ρεάλ Μαδρίτης από την ανατολή δεν είναι ευχάριστα, αφού οι ατζέντηδες διεμήνυσαν πως το brand name της «βασίλισσας» πέθανε, κυρίως στην Ιαπωνία. Η απόκτηση του Μπέκαμ αποτελεί για το Λος Άντζελες τη μεγαλύτερη αθλητική συμφωνία από το 1988 όταν μετακόμισε ο άσος του χόκεϊ στον πάγο Γουέιν Γκρέτσκι από τους Έντμοντον Όιλερς στους Κινγκς.

Ο κόσμος τον έβαλε!


Με το μπιζάρισμα του κόσμου μπήκε ο Σόφο προχθές στο παιχνίδι κόντρα στη Λε Μαν και αποθεώθηκε. Βοήθησε, είναι αλήθεια, στην άμυνα αλλά χρειάζεται και ο ίδιος να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο σε όλους τους τομείς- και το ξέρει καλά. Πάντως, ο Γκέρσον θα του δώσει τις ευκαιρίες όχι επειδή φωνάζει το όνομά του ο κόσμος, αλλά επειδή το αξίζει.