Η ΛΑΡΙΣΑ: ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ 3-1 ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΦΗ

ΛΑΡΙΣΑ. Το τελευταίο εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Κέρκυρα, πήρε χθες βράδυ η Λάρισα που επιβλήθηκε 3-1 του ΟΦΗ στο Αλκαζάρ, στη ρεβάνς του 1-1 τού πρώτου αγώνα. Η ομάδα της Θεσσαλίας ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα, έχοντας τη συμπαράσταση 8.000 οπαδών της, επέβαλε τον ρυθμό που ήθελε και έφτασε δίκαια στην πρόκριση.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τη Λάρισα ήταν στο 5΄, όταν από κάθετη μπαλιά του Φωτάκη, ο Καλαντζής δεν κατάφερε να νικήσει τον Σηφάκη.

Η αντίδραση του ΟΦΗ ήλθε δέκα λεπτά αργότερα με τον Ντούλιτς, ο οποίος αφού απέφυγε τον Νταμπίζα και τον Κοτσόλη από πλάγια, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Όσο περνούσε ο χρόνος, η Λάρισα πίεζε περισσότερο τον αντίπαλό της και στο 28΄ έπειτα από ωραίο συνδυασμό του Γκούγκα με τον Μπασιλά, ο τελευταίος με πλασέ πέτυχε το 1-0. Πριν περάσουν τρία λεπτά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Διγκόζη. Η εξέλιξη αυτή αποσυντόνισε τον ΟΦΗ, ο οποίος μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν έδειξε πως είχε τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η είσοδος του Νουαφόρ στη θέση του Αρβανίτη, έδωσε άλλον «αέρα» στην ομάδα της Κρήτης και στο 50΄ ύστερα από μπαλιά του Νιγηριανού επιθετικού, ο Ντρούλιτς με προβολή πρόλαβε τον Κατσιαρό και μείωσε σε 2-1. Το γκολ αυτό αναπτέρωσε τις ελπίδες του ΟΦΗ για να διεκδικήσει ξανά την πρόκριση, αλλά οι παίκτες της Λάρισας είχαν αντίθετη γνώμη. Έτσι, στο 65΄ αφού έχασαν μια ευκαιρία με τον Γκούγκα, ένα λεπτό αργότερα ο Φωτάκης αξιοποίησε μακρινή μπαλιά του Διγκόζη και βγήκε μόνος του με τον Σηφάκη, πετυχαίνοντας το 3-1. Μέτρια η διαιτησία του Φινοκαλιώτη που έδειξε κίτρινες κάρτες τους Μπασιλά, Καλαντζή, Κλέιτον, Νταμπίζα, Κοτσόλη, Ντρούλιτς, Σφακιανάκη, Αρβανίτη, Κωνσταντινίδη.

ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσόλης, Νταμπίζας, Βάλλας, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος (27΄ Βενέτης), Γκούγκα, Κλέιτον, Φωτάκης (84΄ Χατζηλιόντας), Μπασιλά, Διγκόζης, Καλαντζής (79΄ Πούτας).

ΟΦΗ: Σηφάκης, Αρβανίτης (46΄ Νουαφόρ), Μπελεβώνης, Πίτσος, Οφορίκουε, Ισά (86΄ Κουτσουπιάς), Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Κωνσταντινίδης (51΄ Εντμίλσον), Ντρούλιτς, Ουέλινγκτον.

●●● Πολύ κοντά στην απόκτηση του Γιόσεφ Κόσλεϊ είναι η Λάρισα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η θεσσαλική ομάδα έχει συμφωνήσει με τον 34χρονο Σλοβάκο επιθετικό, ο οποίος αναμένεται να λύσει συναινετικά το συμβόλαιό του με την Ανόρθωση, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στη Λάρισα.