ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Ζαχαριάδης ΡΟΔΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ και χθες ο «κλεφτοπόλεμος» γύρω από τα Ίμια! Τουρκικές ακταιωροί παρενοχλούσαν συνεχώς τα αλιευτικά από την Κάλυμνο που ψάρευαν τσιπούρες στην περιοχή.

Χθες γύρω από τα Ίμια, και σε απόσταση μερικών μέτρων από τις δύο βραχονησίδες, είχαν συγκεντρωθεί 14 αλιευτικά σκάφη που έριξαν παραγάδια, ενώ οι Τούρκοι εμφανίστηκαν με δύο ακταιωρούς και αρχικά με τις σειρήνες και στη συνέχεια με φωνές από τηλεβόα ζητούσαν από τους Έλληνες ψαράδες ν΄ απομακρυνθούν.

Οι Έλληνες όμως συνέχισαν το ψάρεμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι Τούρκοι κατέβασαν από μεγάλη ακταιωρό ένα φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν κομάντος που έκοψαν τις σημαδούρες από τα παραγάδια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολευτούν οι ψαράδες να σηκώσουν τα παραγάδια από τη θάλασσα, όμως όπως δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του αλιευτικού συνεταιρισμού Καλύμνου, Γιώργος Κατσοτούρχης, που ήταν χθες στα Ίμια, «και σήμερα θα ξαναπάμε εκεί, γιατί θεωρούμε ότι αυτή η περιοχή είναι δική μας».

Και χθες στην περιοχή βρισκόταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που δεν χρειάστηκε να παρέμβει, ενώ προς τις τουρκικές ακτές υπήρχαν και μερικά τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν τσιπούρες.

Στα Ίμια υπάρχουν πολλές τσιπούρες, αφού τώρα είναι περίοδος της αλιείας τους, καθώς η περιοχή είναι «πέρασμα» για το Βόρειο Αιγαίο.