Για την κοπή της πίτας προσήλθαν χθες οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, αλλά ο μποναμάς ήταν μάλλον δυσάρεστος και είχε τη μορφή του διευθύνοντος συμβούλου, Δημήτρη Μανιατάκη, που θεώρησε αρίστη την ευκαιρία για να ρίξει τις… βόμβες του:


Εμμέσως πλην σαφώς προανήγγειλε και ελεύθερες απολύσεις και προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και μετακινήσεις και μετατάξεις προσωπικού και μίλησε για πρωτοφανείς αγκυλώσεις. Κατηγόρησε δε ευθέως τους υπαλλήλους πως πάσχουν από δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση και αυξήσεις στα τιμολόγια, διότι διαφορετικά θα κινδυνεύσει η επιχείρηση με οικονομική απαξίωση. Και η ΔΕΗ, λοιπόν, στον δρόμο του ΟΤΕ, που αποτελεί πιλότο για όλες τις ΔΕΚΟ.

Η ΚΟΝΤΡΑ για το άρθρο 16, πάντως, καλά κρατεί μέσα και έξω από τη Βουλή. ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. – παρά το ότι συμφώνησαν για την αναθεώρηση του άρθρου που ανάβει το φως σε ιδιωτικά πανεπιστήμια- αντήλλαξαν κατηγορίες στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ, που επιχείρησε να αναδείξει τις διαφορές του σε σχέση με τη Ν.Δ. στα ζητήματα της Παιδείας, μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να δεσμευτεί σε ένα κοινό πλαίσιο αρχών για τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ. Από την πλευρά της η Ν.Δ. προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις φωνές διαφωνίας των κ.κ. Βενιζέλου, Λοβέρδου και Κοσμίδη στην επίσημη γραμμή του κόμματος, ενώ απέσυρε την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου από τη συζήτηση. Το νέο ραντεβού φοιτητών και καθηγητών στους δρόμους έχει ήδη δοθεί, για την ερχόμενη Τετάρτη.

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ των παρανόμως απαλλαγέντων από την υποχρέωση της θητείας, τώρα, «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν στοιχεία της δικογραφίας εις βάρος του αξιωματικού που συνελήφθη «κλέπτοντας οπώρας»- φακέλους, δηλαδή. Κάπου 425 φακέλους είχε στα χέρια του ο επονομαζόμενος «ποντικός» και κάποιοι εξ αυτών αφορούν πολύ βαριά ονόματα, όχι μόνον του θεάματος, αλλά και του χώρου της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Ωστόσο, άγνωστος παραμένει ο ρόλος του αξιωματικού, καθώς στα χέρια του βρέθηκαν και έγγραφα συμβούλου του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος όμως έχει υπηρετήσει τη θητεία του…