Είναι μόλις οκτώ χρόνων και έχασε τον πατέρα της Στηβ Άιρβιν, τον Κροκοδειλάκια, μόλις πριν από τέσσερις μήνες.


Αλλά σήμερα η Μπάιντι Ίργουιν θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ σε αναζήτηση της διασημότητας- εν μέσω φόβων ότι ήδη πιέζεται υπερβολικά πολύ και υπερβολικά γρήγορα να μεγαλώσει, από μία παιδική ηλικία ήδη σημαδεμένη από την τραγωδία.

Παρά την τρυφερή ηλικία της η Μπάιντι φαίνεται να τα έχει βγάλει πέρα αρκετά καλά με την απώλεια του πατέρα της, Στηβ, ο οποίος πέθανε τον Σεπτέμβριο σε ηλικία 44 ετών κατά τη διάρκεια κατάδυσης, λίγα λεπτά αφότου σαλάχι τον χτύπησε με το κεντρί της ουράς του στην καρδιά. Ο Άιρβιν είχε γίνει γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό για τη σειρά εκπομπών με τον τίτλο «Κυνηγός κροκοδείλων», αλλά και για ντοκιμαντέρ που προβαλλόταν στο «Αnimal Ρlanet». Είχε γυρίσει 46 ντοκιμαντέρ και 20 επεισόδια της σειράς «Ημερολόγια ενός κυνηγού κροκοδείλων». Το 2001 εμφανίστηκε με τον Έντι Μέρφι στην ταινία «Ντόκτορ Ντουλίτλ 2». Γνωστός ως Κροκοδειλάκιαςαιχμαλώτισε τον πρώτο του κροκόδειλο όταν ήταν εννιά χρόνων- ο ήταν ο ίδιος πόλος έλξης για τους ξένους τουρίστες στην Αυστραλία και σύμφωνα με την αυστραλιανή κυβέρνηση απέφερε τουριστικό συνάλλαγμα ύψους εκατό εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα ετησίως.

Αργότερα φέτος το τηλεοπτικό δίκτυο Discovery Κids θα προβάλει σειρά 26 επεισοδίων όπου πρωταγωνιστεί η μικρή Μπάιντι που τιτλοφορείται «Μπάιντι, το Κορίτσι της Ζούγκλας».

Στην πατρίδα της την Αυστραλία παιδοψυχολόγοι έχουν προειδοποιήσει ότι δεν δίδεται στο μικρό κοριτσάκι το περιθώριο να θρηνήσει τον πατέρα της. Επίσης αναφέρουν ότι θα ωφελούνταν από μία παιδική ηλικία μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τις σόου-μπίζνες. Αλλά η Αμερικανίδα μητέρα της, Τέρι, επιμένει ότι το μόνο που θέλει η Μπάιντι να κάνει είναι να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Έδωσε μάλιστα μία συγκινητική ομιλία στο μνημόσυνο του πατέρα της, λίγες μέρες μετά τον θάνατό του. Ευρισκόμενη στις ΗΠΑ η Μπάιντι θα κάνει μία σειρά προβεβλημένων ομιλιών και τηλεοπτικών εμφανίσεων. Θα μιλήσει ενώπιον της Ένωσης Τύπου στην Ουάσιγκτον και θα εμφανιστεί σε μεγάλης θεαματικότητας εκπομπή, όπως το «Σόου» της Έλεν Ντε Τζενέρις και το «Late Νight Show» με τον Ντέιβιντ Λέτερμαν. Επιπλέον, θα δώσει σειρά παραστάσεων μαζί με το παγκοσμίου φήμης αυστραλέζικο συγκρότημα τραγουδιστών για τα παιδιά Τhe Wiggles.

Επίσης, ως μέρος εκδήλωσης που διοργανώνει η κυβέρνηση της Αυστραλίας η Μπάιντι μαζί με τους δύο κορυφαίους Αυστραλούς ηθοποιούς Ράσελ Κρόου και Ναόμι Γουάτς θα συναντηθεί στο πλαίσιο επίσημου δείπνου με τον επίσης γεννημένο στην Αυστραλία κολοσσό των μέσων ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοκ.