ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ έξι επιχειρηματιών και χρηματιστών για χειραγώγηση μετοχών, εισηγήθηκε χθες ο εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος ωστόσο πρότεινε την αθώωση πέντε ακόμη κατηγορουμένων για τις μετοχές- φούσκες.

Η υπόθεση αποτελεί μέρος της ογκώδους δικογραφίας που είχε χειριστεί η κατηγορουμένη για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα, πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, για την οποία αρχικά ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας είχε ασκήσει ποινικές διώξεις και για κακουργήματα, αλλά με τη σύμφωνη γνώμη και των αρμόδιων δικαστικών συμβουλίων, οι εμπλεκόμενοι παραπέμφθηκαν μόνο για το πλημμέλημα της χειραγώγησης μετοχών. Σε πρώτο βαθμό και οι έντεκα είχαν κριθεί ένοχοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών και είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση από 3 έως 5 χρόνια, και σε χρηματική ποινή που συνολικά έφτανε τις 550.000 ευρώ.

Ποιους αθωώνει

Ο εισαγγελέας πρότεινε χθες να αθωωθούν οι χρηματιστές Ηλίας Τσοτάκος, Κώστας Αρνόκουρος και Αθανάσιος Λιάγκος, καθώς και οι κόρες τού επιχειρηματία Κώστα Στέγγου, Χρυσή και Στέλλα Στέγγου. Αντίθετα, ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι, όπως και πρωτοδίκως, οι , ιδιοκτήτης χρηματιστηριακής εταιρείας, Γιώργος Μπατατούδης, βασικός μέτοχος της εταιρείας ΙΝΤΕΡΣΑΤ, Σπύρος Τασόγλου, βασικός μέτοχος της ομώνυμης εταιρείας,  σύμβουλος επιχειρήσεων, χρηματιστής και Ηλίας Μπογδάνος, πρόεδρος επενδυτικής εταιρείας.

Τους παραπλάνησαν

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι κατηγορούμενοι φέρονται ως υπεύθυνοι για την πώληση πακέτων μετοχών, την περίοδο Μαρτίου- Σεπτεμβρίου 1999, σε διαφορετική από την πραγματική τους αξία, γεγονός που είχε αποτέλεσμα να παραπλανηθούν και να ζημιωθούν οι επενδυτές.