ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ έδαφος έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης στη Σοφοκλέους, σπάζοντας το σερί των θετικών συνεδριάσεων από την αρχή του έτους. Την ίδια ώρα, όμως, είδαν το φως της δημοσιότητας εκθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι προοπτικές ανάπτυξης των ελληνικών τραπεζών είναι θετικές.

Συγκεκριμένα, και μετά τις συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις από την αρχή του χρόνου, χθες η Σοφοκλέους έκλεισε με απώλειες 0,39% στις 4,584.23 μονάδες. «Πρωταγωνιστές» αναδείχθηκαν οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με τον σχετικό δείκτη να κλείνει με κέρδη 0,72% παρά το αρνητικό κλίμα.

Πάντως, αν επαληθευθούν οι προβλέψεις των αναλυτών, η θετική πορεία της Σοφοκλέους θα συνεχιστεί, με πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές. Η Εθνική Χρηματιστηριακή χθες, σε ανάλυσή της προέβλεψε συνέχεια στο «σίριαλ» μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της Τράπεζας Κύπρου, με την ελλαδική τράπεζα να επιστρέφει με νέα, βελτιωμένη πρόταση. Παράλληλα, ιδιαίτερα θετικά εξελίσσεται η δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για την απόκτηση των μετοχών μειοψηφίας της Finansbank. Από το πρωί της Δευτέρας (όταν ξεκίνησε η δημόσια πρόταση) μέχρι και χθες το μεσημέρι, η ελληνική τράπεζα είχε αποκτήσει επιπλέον 34,40% των μετοχών της Finansbank, αυξάνοντας το ποσοστό της στο 80,40%. Επιπλέον, η Εθνική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε ευρωπαϊκές μετοχές με τις καλύτερες προοπτικές, σύμφωνα με το περιοδικό «Βusiness Week».

Διάκριση
Σημαντική διάκριση κατέκτησε και η μετοχή της Εurobank, καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στις επιλογές της Deutsche Βank στον τραπεζικό κλάδο. Επιπλέον, οι Γερμανοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι ελληνικές και οι μεγάλες ισπανικές τράπεζες εμφανίζονται ως οι καλύτερες επιλογές από τον τραπεζικό κλάδο για το 2007, με βάση την αναμενόμενη ανάπτυξή τους.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ