ΙΣΤΟΡΙΚΟ μουσείο χαρακτηρίζεται το εργοστάσιο της δισκογραφικής εταιρείας Κολούμπια ενώ με την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου που ανακοίνωσε χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ εντάσσονται στο σχέδιο πόλης 45 στρέμματα στην περιοχή Προμπονά, η οποία πρόκειται να μεταμορφωθεί σε «πολυλειτουργικό κέντρο» με χρήσεις γραφείων, εμπορικών καταστημάτων και σινεμά.

Η περιοχή- μοιάζει αρκετά με τον Ελαιώνα, μόνο που έχει κατοικίες σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά- αποτελείται κυρίως από εκτάσεις με παλιές βιοτεχνίες και βιομηχανίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων για να μπουν στο σχέδιο θα πρέπει να δώσουν υποχρεωτικά το 50% ως εισφορά σε γη, προκειμένου να γίνουν πλατείες, δρόμοι και ελεύθεροι χώροι. Εάν υλοποιηθεί το φιλόδοξο σχέδιο τότε η υποβαθμισμένη γειτονιά του Δήμου Αθηναίων θα αποκτήσει ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους 22 στρεμμάτων. Με την τροποποίηση του ΓΠΣ προβλέπεται ακόμη να δημιουργηθούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και χώροι στάθμευσης προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι εγκαταστάσεις του γηπέδου του Απόλλωνα Αθηνών.

Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας

Χθες επίσης ανακοινώθηκε η περιοχή όπου θα γίνει η ανάπλαση γύρω από το γήπεδο του ΠΑΟ στη συνοικία Κουντουριώτικα των Αμπελοκήπων στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων. Η υπό ανάπλαση περιοχή περικλείεται από τις οδούς Κάλβου, Δημητσάνης, Λεωφόρο Αλεξάνδρας, Κυριακού, Σκοπετέα, Μελά, Κοτυλαίου, Κόνιαρη, Λεωφόρο Αλεξάνδρας, Δέγλερη και Κάλβου. Η ανάθεση και εκπόνηση της μελέτης της ανάπλασης θα γίνει εντός εννέα μηνών από τον Δήμο Αθηναίων και στη συνέχεια θα κατατεθεί για έγκριση στο ΥΠΕΧΩΔΕ.