ΗΤΑΝ ένα «πιάσιμο» που θα ζήλευαν και οι Γιάνκις της Νέας Υόρκης. Σε αυτή την περίπτωση όμως, ο στόχος δεν ήταν μπάλα αλλά ο 3χρονος Τίμοθι Άντο, ο οποίος έπεφτε από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε. Επιδεικνύοντας εξαιρετικά καλή συνεργασία, δύο φίλοι από τη Νέα Υόρκη ένωσαν τα χέρια τους σε μια μεγάλη αγκαλιά και κατάφεραν τελικά να πιάσουν τον τρίχρονο, ο οποίος το πρωί της περασμένης Πέμπτης είχε πει στη μητέρα του ότι «σήμερα θέλω να γίνω ο Σούπερμαν ή ο Σπάιντερμαν».

Η κ. Κόσμε έφυγε εκείνο το πρωί για τη δουλειά της αφήνοντας τη φύλαξη του γιου της στην μπέιμπισιτερ. Η μπέιμπισιτερ άνοιξε το παράθυρο για να καπνίσει, ξέχασε όμως να το κλείσει και ο μικρός Τίμοθι βρήκε ευκαιρία για να το σκάσει. Σε ύψος 13 μέτρων από το έδαφος, ο Τίμοθι κρεμάστηκε από την έξοδο κινδύνου, οι αντοχές του όμως ήταν περιορισμένες. Οι φωνές του έφταναν μέχρι τον δρόμο όπου δύο φίλοι, οι 40χρονοι Νεβάρες και Γκονζάλες, διαπραγματεύονταν την πώληση ενός παλιού αυτοκινήτου Ηonda.

Αρχικά, ο Νεβάρες προσπάθησε να μπει στο κτίριο για να τραβήξει το παιδί μέσα, όμως η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Στη συνέχεια, προσπάθησε να σκαρφαλώσει, όμως κι αυτό ήταν ανέφικτο. Το παιδάκι, βάρους 20 κιλών, δεν άντεχε άλλο… «Να το πιάσουμε, να το πιάσουμε αυτό πρέπει να κάνουμε», είπε ο Γκονζάλες στον φίλο του, και αυτό έκαναν. «Έπρεπε να πιάσουμε το παιδί, να μην πέσει στο έδαφος γιατί θα σκοτωνόταν». Τέντωσαν τα χέρια τους, τα ένωσαν και μόλις πήραν θέση, ο μικρός έπεσε πάνω τους, παρασύροντας και μερικά κλαδιά δέντρων που του στάθηκαν εμπόδιο… Το ένα πόδι του μικρού χτύπησε στο στήθος του Νεβάρες ρίχνοντάς τον κάτω.

Ο Γκονζάλες, όμως, τον μάζεψε έγκαιρα, και έτσι το παιδί δεν έπεσε στο έδαφος. «Έριξε τον φίλο μου κάτω, όπως κι εμένα, όμως αυτό δεν έχει σημασία. Δεν ακούμπησε καν στο έδαφος». Ο Τίμοθι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μερικές εκδορές. Η οικογένειά του το χαρακτηρίζει «παιδί θαύμα» από την γέννησή του, τρεις μήνες πρόωρα.

© Τhe Τimes, 2007