Οι Κρητικοί επέστρεψαν


Aν θυμηθεί κανείς στη βαθμολογία των δύο προηγουμένων πρωταθλημάτων, τότε δεν θα πρέπει να ψάξει και πολύ για να ανακαλύψει την ομάδα-έκπληξη για φέτος.

Ο ΟΦΗ φαίνεται ότι αφήνει για τα καλά πίσω του τις τελευταίες περιπέτειες και επιστρέφει σε γνώριμα γι΄ αυτόν υψηλά πατώματα.

Πέρασε αρκετά, είναι αλήθεια, ο ΟΦΗ. Δύο φορές βρέθηκε στην πόρτα της «κόλασης» που λέγεται Β΄ Κατηγορία αλλά τελικά την απέφυγε εις βάρος του Άρη, στην πρώτη των περιπτώσεων, και του Λεβαδειακού στη δεύτερη. Μάλιστα τα προβλήματα της «πρώτης ομάδας της Κρήτης» δεν ήταν μόνο αγωνιστικά, αλλά είχαν να κάνουν και με το οικονομικό.

Στα ταμείο της εταιρείας επικρατούσε αναστάτωση και το προηγούμενο καλοκαίρι η ΠΑΕ υποχρεώθηκε να υπαχθεί κι αυτή- όπως και άλλες του ελληνικού ποδοσφαίρου – στο άρθρο 44 και να προχωρήσει σε, κατά συγκεκριμένο τρόπο, ρύθμιση των οφειλών της.

Η ευχάριστη είδηση όμως για τους φίλους του ΟΦΗ πρέπει να ήταν η πρόσληψη του Ράινερ Μάουρερ, στο πρόσωπο του οποίου η ομάδα του Ηρακλείου ίσως και να βρει έναν «δεύτερο Γκέραρντ». Ο Γερμανός δούλεψε σωστά με τους παίκτες του κι αυτό το δείχνει η πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Έχοντας συγκροτήσει ένα σύνολο από παίκτες που συνδυάζουν το ταλέντο και την εμπειρία, ο Μάουρερ έχει καταφέρει όχι μόνο να απομακρύνει τις κακές σκέψεις και το άγχος του παρελθόντος αλλά να δημιουργήσει βάσιμες προσδοκίες για συμμετοχή στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Δεν σας φαίνεται αρκετό;