ΑΝΟΙΧΤΗ σύγκρουση μεταξύ του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και του τουρκικού στρατού προκαλεί η γέφυρα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία. Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν κατάφερε να πείσει τον αρχηγό των τουρκικών δυνάμεων Γιασάρ Μπουγιούκανιτ κατά τη συνάντησή τους την Παρασκευή για κατεδάφιση της γέφυρας, παρά το γεγονός ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης πίστεψε ότι το είχε πετύχει. Έτσι, μετά τη δήλωση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι «κατεδαφίζεται η γέφυρα», ο Μπουγιούκανιτ βγήκε με μια σκληρή ανακοίνωση διαψεύδοντάς τον και υπενθυμίζοντας πως «η δίοδος (σ.σ.: από τα κατεχόμενα προς τις ελεύθερες περιοχές) ανήκει στην αρμοδιότητα του στρατού».

Τα παρατράγουδα όμως αρχίζουν τώρα: ο Ταλάτ επεξεργάζεται φόρμουλα να παρακάμψει τον στρατό και να κατεδαφίσει μόνος του τη γέφυρα, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει κρίση στις σχέσεις κατεχόμενων- τουρκικού στρατού με απρόβλεπτες συνέπειες.

Έγκυρες πηγές των «ΝΕΩΝ» αναφέρουν ότι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επεξεργάζεται φόρμουλα παράκαμψης του στρατού. Η σκέψη είναι να τροποποιηθεί το άρθρο 10 του «Συντάγματος» είτε διά της λεγομένης Βουλής είτε με δημοψήφισμα με τρόπο ώστε να αφαιρεθεί η περιοχή της οδού Λήδρας από τη στρατιωτική ζώνη. Η τουρκοκυπριακή ηγεσία έχει στο πλευρό της, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, και την τουρκική κυβέρνηση, η οποία επίσης θεωρεί ότι η κατεδάφιση της γέφυρας αποτελεί κίνηση καλής θέλησης.