Στον εισαγγελέα Πειραιώς οδηγήθηκε χθες ο 38χρονος γυναικολόγος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, ο οποίος απαίτησε εκβιαστικά εννιακόσια ευρώ από έγκυο, προκειμένου να αναλάβει τον τοκετό της με καισαρική τομή, που ήταν επιβεβλημένη λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε η επίτοκος. Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας στην Αστυνομία, ο γιατρός τής ζήτησε τα χρήματα και όταν εκείνη του απάντησε ότι δεν τα έχει, αυτός της είπε: «Αν δεν έχεις τα λεφτά, φύγε». Η γυναίκα που κατάγεται από την Αλβανία και βρίσκεται στον 9ο μήνα της κύησης, μετά τη συνομιλία με τον γιατρό πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Νίκαιας, κατήγγειλε τον εκβιασμό και στήθηκε επιχείρηση για την επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του γυναικολόγου.

Έπειτα από διαπραγμάτευση με τον γιατρό κανονίσθηκε να του παραδώσει 500 ευρώ ως προκαταβολή και ορίσθηκε συνάντηση για προχθές το βράδυ στο νοσοκομείο.

Στη συνάντηση, η Αλβανίδα πήγε συνοδευόμενη από μια αστυνομικό, η οποία παρουσιάσθηκε ως συγγενής. Μόλις ο γυναικολόγος παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. δικογραφία για παθητική δωροδοκία, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.