ΜΑΥΡΕΣ σακούλες κατακλύζουν όλους τους δρόμους του Λεκανοπεδίου, την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται ως Πόντιος Πιλάτος για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με τη διαχείριση των σκουπιδιών. Έμφραγμα έχει προκληθεί στον προσωρινό χώρο απόθεσης απορριμμάτων στη Φυλή, καθώς δεν υπάρχει πλέον ελεύθερο σημείο για τη ρίψη σκουπιδιών, ενώ το υψομετρικό όριο των 155 μέτρων έχει προ πολλού ξεπεραστεί.

Η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα τις πολύωρες καθυστερήσεις στο άδειασμα των σκουπιδιών στη Φυλή. Έτσι, στις περισσότερες περιοχές της πρωτεύουσας οι κάδοι έχουν ξεχειλίσει, αφού τα απορριμματοφόρα δεν προλαβαίνουν να μαζεύουν σε τακτά διαστήματα τα σκουπίδια.

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες των εργαζομένων, τόσο στην αποκομιδή όσο και στον χώρο της Φυλής, εκτιμάται πως το επόμενο διάστημα θα ενταθούν τα προβλήματα, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της επέκτασης του κυττάρου περίπου στα τέλη Ιανουαρίου, που θα δώσει μία μικρή- δίμηνη- ανάσα στο Λεκανοπέδιο.

Μπαλάκι οι ευθύνες

Το μπαλάκι των ευθυνών στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε πάντως, να πετάξει χθες ο υπουργός Εσωτερικών, για την έλλειψη χώρων απόθεσης απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο. Επιχειρώντας

ΔΙΜΗΝΗ ΑΝΑΣΑ

Το επόμενο διάστημα θα ενταθούν τα προβλήματα μέχρι την ολοκλήρωση της επέκτασης στη χωματερή περίπου στα τέλη Ιανουαρίου, που θα δώσει μια μικρή- δίμηνη- ανάσα

να δικαιολογήσει την κυβερνητική απραξία των τριών τελευταίων ετών, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως «βρήκαμε στον τομέα αυτό μια πλήρη παραλυσία από πλευράς αντιμετώπισης της κατάστασης».

Κι ενώ στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως ο χωροταξικός σχεδιασμός στην Αττική θα επανεξεταστεί από μηδενική βάση- προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις αντιδράσεις κατοίκων των περιοχών, όπου θα δημιουργηθούν ΧΥΤΑ- ο υπουργός Εσωτερικών έφτασε στο σημείο να δηλώνει πως η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση είχε συναινέσει με τη νομοθετική ρύθμιση του 2003, για τους τρεις νέους χώρους (Φυλή, Κερατέα, Γραμματικό).

«Ο περιφερειακός σχεδιασμός για την Αττική είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχαμε συμβάλει και εμείς στη Βουλή», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος (στον Σκάι), ξεχνώντας πως τη σχετική ρύθμιση είχε καταψηφίσει η Ν.Δ. Η χρηματοδότηση

Υποστήριξε δε ότι την κοινοτική χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής εξασφάλισε η σημερινή κυβέρνηση, παρ΄ ότι οι προτάσεις των έργων είχαν σταλεί προς έγκριση στις Βρυξέλλες επί των ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος επιχείρησε να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις και λόγω των προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση για γρήγορη έκδοση των σχετικών αποφάσεων.