Ως συνηθισμένη κατάσταση αντιμετωπίζουν στον Άρη την απώλεια του Τέρελ Καστλ λίγες ώρες πριν από την αποψινή (20.45 απευθείας Supersport 1) κρίσιμη αναμέτρηση κατά της Έλντο Νάπολι.

Τραυματισμοί και ασθένειες είναι ρουτίνα στον Άρη από το στάδιο της προετοιμασίας. Οι «κίτρινοι» αντεπεξήλθαν σε όλες τις καταστάσεις, ενώ απόψε παίζουν σε ένα παιχνίδι την πρόκριση στους 16 της Ευρωλίγκας, χωρίς τον παίκτη με τη μεγαλύτερη συμμετοχή (286 λεπτά συνολικά σε εννέα παιχνίδια) στο θεσμό.

Ταυτόχρονα έχουν ακόμη μία ευκαιρία για να επιβεβαιώσουν τη βασική αρχή («όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, αλλά κανείς αναντικατάστατος») του Αντρέα Ματζόν, με την οποία δομήθηκε το καλοκαίρι η ομάδα.

«Γι αυτόν ακριβώς το λόγο έχουμε ακόμη τρεις πλέι μέικερ στη σύνθεσή μας: για να καλύπτουμε όποια προβλήματα παρουσιαστούν. Όλοι οι παίκτες θα κάνουν κάτι παραπάνω, για να καλύψουν το κενό του Καστλ», τόνισε ο τεχνικός του Άρη. Αυξημένες αρμοδιότητες θα έχουν, λοιπόν, ο Γιώργος Καλαϊτζής, ο Μαχμούντ Ραούφ και ο Σπύρος Παντελιάδης. «Πρόκειται για το κρισιμότερο παιχνίδι που δώσαμε μέχρι τώρα. Το έκανε πιο δύσκολο ο τραυματισμός του Τέρελ (Καστλ). Ουδείς, όμως, είναι αναντικατάστατος. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας», είπε ο Παντελιάδης και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δείξουμε στη Νάπολι από το πρώτο δευτερόλεπτο ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα».

Πλήρεις και φιλόδοξοι θα παραταχθούν οι Ναπολιτάνοι. «Γνωρίζουμε πως οι αντίπαλοί μας ανεβάζουν την απόδοσή τους στην έδρα τους. Εμείς όμως θέλουμε να βελτιώσουμε το θετικό σερί στα τελευταία παιχνίδια μας», δήλωσε ο Πιέρο Μπούκι. Η ομάδα του έχει πέντε νίκες σε έξι αγώνες στην Ευρωλίγκα και το ιταλικό πρωτάθλημα.

Τα εισιτήρια του αγώνα εξαντλήθηκαν από τα σημεία πώλησης της ΚΑΕ και τα τελευταία διατίθενται σε Συνδέσμους οπαδών.