ΝΕΟ ΣΙΡΙΑΛ στην κόντρα μεταξύ Παπαγεωργόπουλου- Ψωμιάδη εκτυλίχθηκε χθες, αυτή τη φορά με αφορμή τη ματαίωση των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στην Πλατεία Αριστοτέλους για την υποδοχή του νέου έτους.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη μη διεξαγωγή της Γιορτής των Αστεριών την οποία εδώ και χρόνια διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον δήμαρχο. «Δεν ήξερα ότι δεν θα γίνει η εκδήλωση στην Πλατεία Αριστοτέλους και ήμουν έτοιμος να πάω» δήλωσε, ενώ τόνισε ότι είναι άσχημο που δεν έγινε η εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολίτες, όπως μετανάστες, παλιννοστούντες, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική άνεση να περάσουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε κέντρα διασκέδασης. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε γιατί δεν έγινε η εκδήλωση, απάντησε σκωπτικά ότι «κάποιο λόγο θα είχε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι αυτή ελήφθη σε συνεργασία με τους φορείς τις πόλης. «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης παίρνει τις δικές του συγκεκριμένες αποφάσεις. Σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου Θεσσαλονίκης αποφασίσαμε αντί να κάνουμε μία εκδήλωση, να κάνουμε τέσσερις για να τονώσουμε την αγορά» είπε χαρακτηριστικά. Εμφανίστηκε δε χολωμένος με τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης που επέκριναν την απόφασή του, δηλώνοντας ότι «δεν θα μας πουν στην Αθήνα τι εκδηλώσεις θα κάνουμε στη Θεσσαλονίκη».

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μία ακόμα απόδειξη ότι συνεχώς βαθαίνει το χάσμα μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτική εξάλλου, ήταν και η φετινή απουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη από την καθιερωμένη γιορτή που διοργανώνει ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, με αφορμή και την ονομαστική του γιορτή.