«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» μέσω 210 εκατ. σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SΜS)- πολλά από τα οποία ήταν… προκάτπροτίμησαν να ανταλλάξουν φέτος τις ημέρες των εορτών οι συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, μόνο την Πρωτοχρονιά στάλθηκαν συνολικά περίπου 53,31 εκατ. σύντομα γραπτά μηνύματα, έναντι 48 εκατ. SΜS πέρυσι! Όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι των εταιρειών, κατά το διάστημα από 24 Δεκεμβρίου 2005 έως και την 1η Ιανουαρίου 2006, οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων διέθεσαν συνολικά περίπου 20 εκατ. ευρώ για να ανταλλάξουν ευχές μέσω σύντομων γραπτών μηνυμάτων! Πέρυσι, την ίδια περίοδο είχαν σταλεί συνολικά 190 εκατ.

μηνύματα.

Προκάτ

Χαρακτηριστικό των φετινών ανταλλαγών μηνυμάτων ήταν ότι πολλές ευχές ήταν ίδιες (προκάτ) και απλώς ανακυκλώνονταν από τον έναν χρήστη στον άλλον!

Πάντως, έτσι κι αλλιώς οι χρήστες της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα έχουν φτάσει σε σημείο να ανταλλάσσουν συνολικά περίπου 530 εκατ.

σύντομα γραπτά μηνύματα τον μήνα!

Μέσω του δικτύου της Vodafone, από την παραμονή των Χριστουγέννων έως και την Πρωτοχρονιά στάλθηκαν συνολικά 82,67 εκατ. γραπτά μηνύματα με ευχές.

Από το δίκτυο της CosmΟΤΕ, στο ίδιο διάστημα, στάλθηκαν 67 εκατ. SΜS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤΙΜ, κατά το διάστημα των εορτών, από τους συνδρομητές του δικτύου της στάλθηκαν συνολικά 45,94 εκατ. γραπτά μηνύματα.

Τέλος, από το δίκτυο της QΤΕLΕCΟΜ στάλθηκαν συνολικά 14 εκατ. μηνύματα.