Κάνε μια ευχή…


Ν έο σωτήριον έτος 2007. Με τη χώρα μας έτοιμη να φιλοξενήσει τους δύο μεγαλύτερους τελικούς της Ευρώπης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Στις 23 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο θα διεξαχθεί ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα (4-6 Μαΐου) θα έχει λάβει χώρα το Φάιναλ φορ, επίσης στο ΟΑΚΑ.

Δύο σκέψεις κάνουμε με αφορμή αυτά τα δύο γεγονότα: Πρώτον, ότι οι Έλληνες είναι ικανοί να διοργανώσουν οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση υψηλού επιπέδου.

Και δεύτερον, ότι τα στάδια που διαθέτει η Αθήνα είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου. Ένα- μικρό, είναι αλήθειακομμάτι της αθλητικής κληρονομιάς που μας άφησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 αξιοποιείται τρία χρόνια αργότερα. Από την άλλη όμως, ενώ υπάρχουν αυτά τα γήπεδα υψηλών προδιαγραφών, τα οποία αναγνωρίζουν και θαυμάζουν οι ξένοι και είναι κατάλληλα για σούπερ διοργανώσεις, κάποιοι σχεδιάζουν- με τη βοήθεια του κράτους φυσικά- την κατασκευή νέων σταδίων!

Μ ακάρι ολόκληρη η χώρα να γεμίσει στάδια. Μακάρι η νεολαία να συχνάζει στους αθλητικούς χώρους και όχι στα μπαρ. Μακάρι αυτά τα νέα στάδια να αποτελέσουν αθλητικές κυψέλες, όπου η παραγωγή ταλέντων θα είναι συνεχής. Μακάρι αυτοί που έχουν τα οράματα κατασκευής νέων σταδίων να τα πληρώσουν κιόλας από την τσέπη τους και όχι από τα χρήματα των φορολογουμένων…

Με μια σειρά «μακάρι», λοιπόν, να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και επιτυχίες. Κι αφού το χρήμα περισσεύει στον χώρο του αθλητισμού, ας δώσουμε και κάνα φράγκο για να χτιστεί κάποιο νέο νοσοκομείο ή κάποιο νέο σχολείο…