Μειώνεται από σήμερα το κόστος των τηλεφωνημάτων που γίνονται από τα σταθερά προς τα κινητά τηλέφωνα καθώς και μεταξύ των κινητών.


Ηκατάργηση της ελάχιστης χρέωσης των 30 δευτερολέπτων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και η μείωση των τελών τερματισμού των κλήσεων συμπιέζει σημαντικά το κόστος όλων των τηλεφωνημάτων προς τα κινητά.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προχωρούν στην κατάργηση της ελάχιστης χρέωσης των 30 δευτερολέπτων και από σήμερα εφαρμόζουν

ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΤΑΘΕΡΑ

Έως και 50% οι μειώσεις στους λογαριασμούς- «Κάτω» και το κόστος από σταθερά προς κινητά

τη χρέωση ανά δευτερόλεπτο, από το πρώτο δευτερόλεπτο της συνομιλίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συνδρομητές που κάνουν σύντομα τηλεφωνήματα, θα μπορούν πλέον να μειώσουν τις χρεώσεις τους ακόμα και στο μισό.

Πιέσεις από την Ευρώπη

Η μείωση του κόστους των συνδιαλέξεων προς τα κινητά τηλέφωνα υπολογίζεται μεταξύ 35% και 49%, ενώ σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο η μείωση της λιανικής χρέωσης των κλήσεων από σταθερό προς κινητό κυμαίνεται περίπου στο 27%.

Σημειώνεται, ότι οι μειώσεις στα τέλη τερματισμού υπαγορεύτηκαν από σχετική απόφαση της ΕΕΤΤ, η οποία ελήφθη έπειτα από σχετικές πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2007 αναμένεται να γίνουν και νέες μειώσεις στα τιμολόγια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Επιπλέον, με απόφαση του ΟΤΕ, από χθες το κόστος των κλήσεων από τα σταθερά τηλέφωνα προς τα κινητά των εταιρειών CosmΟΤΕ, Vodafone, ΤΙΜ και Q-Τelecom είναι χαμηλότερο κατά περίπου 8%.

Η μείωση αυτή προέκυψε από τις νέες τιμές των τελών τερματισμού των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, καθώς και από την κατάργηση της ελάχιστης χρέωσης.