«Διάταξη μάχης» για τις εκλογές έφτιαξε ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο Ντίνος Ρόβλιας, σκιώδης υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Τονίζει ακόμη ότι δεν αμφισβητείται εσωκομματικά η ηγεσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Παρατηρεί ότι, κατά τη γνώμη του, είναι πολύ επιτυχημένη η επιλογή του Νίκου Αθανασάκη στη θέση του γραμματέα του κόμματος.


«ΤΑ ΝΕΑ» δημοσιεύουν σήμερα την τελευταία συνέντευξη (20 Ερωτήσεις)

που πήρε ο αξέχαστος συνάδελφος Γιάννης Ε. Διακογιάννης, λίγες ημέρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο όπου πέθανε.

Γίνατε και… υπουργός; Ορίστηκα man to man στον Λιάπη.

Και τι… υπουργείο; Υπουργείο με δύο άσχετους μεταξύ τους τομείς (επικοινωνίες και μεταφορές), με μεγάλες εκκρεμότητες (Ολυμπιακή, ΟΤΕ) και με πολλές ΔΕΚΟ που αναφέρονται στο ευρύ κοινό, εξυπηρετώντας το ή ταλαιπωρώντας το.

Θα τα καταφέρετε; Συνήθως τα καταφέρνω. Να σας πιστέψω; Μπορείτε να ρωτήσετε. Τόσο σαρωτικές αλλαγές από τον Γιώργο Παπανδρέου…

Γιατί;

Ήταν σαρωτικές; Λένε ότι άλλαξε πρόσωπα για να πάψει η εσωκομματική αμφισβήτηση. Έτσι είναι; Διάταξη μάχης ετοίμασε. Οι εκλογές έρχονται, οι προσωπικές αναζητήσεις φεύγουν.

Λένε ακόμη ότι άλλαξε το σκηνικό για να μην αμφισβητηθεί η ηγεσία του έπειτα από μια πιθανή εκλογική ήττα. Συμφωνείτε; Θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας του Παπανδρέου δεν τίθεται σοβαρά. Άρα η υπόθεση εδράζεται επί εσφαλμένης βάσης, όπως θα λέγαμε στα νομικά.

Να σας ρωτήσω κάτι: Τι σας έφταιγε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου;

Εμένα προσωπικά δεν μου έφταιξε σε τίποτα, σας διαβεβαιώ. Πιστεύω ότι έκανε τη δουλειά που της ανέθεσε ο πρόεδρος, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με τον καλύτερο τρόπο.

Πιστεύετε ότι ο Νίκος Αθανασάκης θα τα καταφέρει καλύτερα;

Ο Νίκος είναι η αλλαγή στο 70΄, που δεν τον περιμένουν και αποδιοργανώνει την αντίπαλη άμυνα. Θα το δείτε! Ορισμένοι είπαν για σημιτική σφραγίδα στο νέο σχήμα.

Έχουν άδικο;

Πράγματι, το νέο σχήμα έχει ΠΑΣΟΚική σφραγίδα.

Ας πάμε στην ουσία. Με οργανωτίστικες αλλαγές κερδίζονται οράματα; Με οργανωτικές αλλαγές κερδίζεις τη μάχη για να σου δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις το όραμά σου.

Ποιος είναι ο στόχος σας, απλά να ξαναγίνετε κυβέρνηση;

Μην ταυτίζετε το ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. Είναι λάθος.

Έχετε την αίσθηση ότι ο λαός ξεχωρίζει πολύ το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία;

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν τη διαφορά.

Ας πάμε στα εύκολα… Κάνατε λάθη ως κόμμα;

Δεν υπάρχει δράση χωρίς λάθη. Πάντως ψέματα και μάλιστα συνειδητά δεν είπαμε. Σε αυτό ειδικεύεται η Ν.Δ.

Τι θα συμβουλεύατε τον Γιώργο Παπανδρέου να μην ξανακάνει;

Δεν ξέρω- δεν απαντώ- άκυρο – λευκό.

Προϋπολογισμός του 2007. Γιατί τα βγάζετε όλα στραβά και ανάποδα;

Εάν κάνετε την ίδια ερώτηση και στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, θα πάρετε την ίδια απάντηση. Δεν είμαστε μόνοι. Όλοι πιστεύουμε ότι είναι ένας προϋπολογισμός που θίγει τους πολλούς και ευνοεί τους λίγους. Οι φοροελαφρύνσεις είναι ελάχιστες σε σχέση με τις επιβαρύνσεις. Οι προεκλογικές υποσχέσεις της Ν.Δ. δεν έχουν καμία σχέση με την οικονομική πολιτική που υλοποιεί.

Δηλαδή επί των ημερών σας δεν υπήρχε φτώχεια;

Είναι δυνατόν να συγκρίνονται οι δύο εποχές; Η οικονομία και η αγορά βουλιάζουν, παρασύροντας καθημερινά όλο και περισσότερους.

Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας επί Νέας Δημοκρατίας άρχισε; Χωρίς να έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα θέματα Υγείας, θα έλεγα πως στην ουσία ναι. Για το μπάχαλο στην Παιδεία φταίει μόνο η Νέα Δημοκρατία και η κ. Γιαννάκου;

Επιδεινώνουν την κατάσταση με γεωμετρική πρόοδο.

Και κάτι προσωπικό. Πόσο στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου είστε; Είμαι ίσως ο πιο στενός του συνεργάτης για τα θέματα μεταφορών και επικοινωνιών.