Λίγες ώρες χρειάστηκε για να βρεθεί κάτω από το νερό, η λουτρόπολη Επεκουέν στην Αργεντινή. Ήταν 10 Νοεμβρίου 1985, όταν ύστερα από παρατεταμένες βροχοπτώσεις, τα νερά της λίμνης κοντά στην οποία ήταν κτισμένη υπερχείλισαν. Οι 1500 κάτοικοι της λουτρόπολης, μετά βίας είχαν την πολυτέλεια του χρόνου να μαζέψουν τα πιο απαραίτητα προσωπικά τους αντικείμενα πριν την εγκαταλείψουν.

Σε απόσταση περί τα 500 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας Μπουένος Άιρες, η Επεκουέν σκεπάστηκε απο τη λίμνη και παρέμενε έκτοτε 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού. Κτίρια, δρόμοι, αυτοκίνητα, κοιμητήρια, καταστήματα, όλα σκεπάστηκαν από το νερό.

Την πόλη αυτή, προτού βυθιστεί, επισκέπτονταν 20.000 τουρίστες κάθε χρόνο. Ήταν ξακουστή για τις θεραπευτικές ιδιότητες που είχαν τα νερά της παρακείμενης ομώνυμης λίμνης. Χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι, λεγόταν ότι τα νερά της λίμνης μπορούσαν να θεραπεύουν διάφορες νόσους, ψυχικές και σωματικές.

Από το 2009 και μετά, η στάθμη της λίμνης άρχισε να υποχωρεί και τα κτίρια της πόλης να ξεπροβάλλουν από το νερό. Σήμερα, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τον καταποντισμό της, η πόλη που έχει ξεπροβάλλει ολόκληρη πια από το νερό, θυμίζει φάντασμα του εαυτού της. Σκέψη να ανοικοδομηθεί, δεν υπάρχει καμία. Ακόμα και οι κάτοικοί της την ξέχασαν.