Σε πανελλαδικό δίκτυο μετατρέπεται το «Ραδιοταξί Κόσμος», που αποτελεί τον μεγαλύτερο συνεταιρισμό ταξί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής με έναν στόλο περίπου 650 οχημάτων.

Το «Ραδιοταξί Κόσμος» συμπλήρωσε ήδη 31 χρόνια λειτουργίας, ενώ διαθέτει πλέον τον δικό του πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό κλήσης που είναι ο 18300, μέσω του οποίου εξυπηρετούνται περίπου 200.000 επιβάτες τον μήνα.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η διοίκησή του, τώρα το «Ραδιοταξί Κόσμος», γίνεται το πρώτο ραδιοταξί του Λεκανοπεδίου που επεκτείνεται και στην υπόλοιπη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι επιβάτες καλώντας τον ίδιο πενταψήφιο αριθμό 18300, με αστική χρέωση, θα μπορούν να βρίσκουν ταξί συνολικά σε 25 πόλεις σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κόρινθος, Ναύπλιο, Πάτρα, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Λιβαδειά, Λάρισα Τρίκαλα, Καστοριά, Κατερίνη, Βέροια, Εδεσσα, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λασίθι, Κέρκυρα, Κεφαλονιά).

ύντομα ο συγκεκριμένος πενταψήφιος αριθμός κλήσης θα είναι διαθέσιμος και σε άλλες πόλεις.

Εναλλακτικά, οι χρήστες των smartphones και των tablets, μπορούν να βρίσκουν ταξί και μέσω της οθόνης του κινητού τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «TAXI18300» που διατίθεται δωρεάν.

Ο επιβάτης μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, παρακολουθεί το ταξί που κατευθύνεται προς αυτόν, ενώ μπορεί να υπολογίσει και το χρόνο που απομένει μέχρι την επιβίβασή του.

Ορισμένες από τις υπηρεσίες που παρέχει το συγκεκριμένο ραδιοταξί, είναι:

– Απλή μετακίνηση.

– Μετακίνηση ανήλικων παιδιών και μετακίνηση μαθητών από και προς το σχολείο τους.

– Μίσθωση πολυτελούς οχήματος για πελάτες VIP με προσυμφωνημένο κόμιστρο.

Μετακίνηση τουριστικών γκρουπ με ειδικά 9θεσια οχήματα και με δυνατότητα ξενάγησης στα τουριστικά αξιοθέατα. Μεταφορά ασυνόδευτων κατοικιδίων, μικροαντικειμένων και δεμάτων.

Ταυτόχρονη μετακίνηση του επιβάτη και του οχήματος του, σε περίπτωση αδυναμίας οδήγησης του ιδιοκτήτη του ΙΧ.