Στις δύο ξημερώματα της Κυριακής περίπου 30 κουκουλοφόροι βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη και έβαλαν φωτιές σε κάδους και επτά σταθμευμένα αυτοκίνητα – εκ των οποίων τα τέσσερα καταστράφηκαν ολοσχερώς –, ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια με δυνάμεις της Αστυνομίας. Ελάχιστα εικοσιτετράωρα αργότερα, τα ξημερώματα της Πέμπτης, άγνωστοι βγήκαν πάλι από την Πανεπιστημιούπολη και πυρπόλησαν πέντε σχολικά λεωφορεία, τρία αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες. Από καθαρή τύχη η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο άλσος που βρίσκεται κοντά στο σημείο και φυσικά δεν θρηνήσαμε θύματα.

Το χάος που προκαλείται σε μια κατοικημένη περιοχή από τις καταδρομικές επιθέσεις των λεγόμενων μπαχαλάκηδων τείνει να αποκτήσει χαρακτηριστικά μοτίβου. Αρχίζει, δυστυχώς, να επαναλαμβάνεται όλο και συχνότερα. Γι’ αυτό, η πολιτεία οφείλει να βάλει ένα τέλος στο «αντιεξουσιαστικό τελετουργικό», το οποίο απειλεί τις περιουσίες και τις ζωές των πολιτών της. Και για να γίνει αυτό έχουν υποχρέωση να συνεργαστούν κι εκείνοι που διαχειρίζονται την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου. Δεν μπορεί οι ακαδημαϊκοί χώροι να χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο των γνωστών αγνώστων εν έτει 2024.

Αστυνομία και πρυτάνεις, λοιπόν, πρέπει επιτέλους να κάνουν τη δουλειά τους. Ολοι οι εμπλεκόμενοι έχουν ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβουν. Οχι ρητορικά αλλά στην πράξη, καταπολεμώντας το φαινόμενο με τα εργαλεία που τους δίνει ο νόμος. Κανένας δεν είναι υπεράνω του τελευταίου.