Από την Παρασκευή οι κυβερνώντες μιλούν ξανά και ξανά για τις μειωμένες τιμές 1.500 κωδικών στα σουπερμάρκετ. Τα μέτρα που έλαβαν για τις πετύχουν αποτελούν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά για να μη μείνει μετέωρο – και να αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα – θα πρέπει να κινητοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία το νούμερο ένα θέμα της ατζέντας ήταν η ακρίβεια, ο Πρωθυπουργός έδωσε μεγάλη έμφαση στην εφαρμογή όσων ψηφίζονται, ζητώντας από τους υπουργούς του να παραμείνουν σταθερά προσηλωμένοι στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών και την οικονομία.

Μια λοιπόν και το Μαξίμου αντιλαμβάνεται πως οι ανακοινώσεις δεν φτάνουν, το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης καλείται να ελέγχει σε τακτά χρονικά διαστήματα την αγορά ώστε να διασφαλίσει ότι οι μειώσεις τιμών θα είναι μόνιμες και δεν θα ισχύσουν για λίγο, για όσο πέφτουν τα φώτα της δημοσιότητας στα ράφια. Καθώς και πως οι εταιρείες δεν θα καταφύγουν σε διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να ισοφαρίσουν τις απώλειες εις βάρος των καταναλωτών.

Το αυξημένο κόστος διαβίωσης επηρεάζει το σύνολο της κοινής γνώμης και κανενός είδους επικοινωνιακή διαχείριση δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα που έχουν οι πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο το αντιμετωπίζει στην πράξη η κυβέρνηση. Ολοι πηγαίνουν κάθε εβδομάδα για ψώνια και γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει και τι όχι.