Πού ξοδεύει ο Λαγός;

Μια ΜΚΟ από το Βερολίνο στέλνει σε δίκη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – και ο λόγος είναι ο Γιάννης Λαγός. Παρότι έγκλειστος στη φυλακή και καταδικασμένος πρωτόδικα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο Λαγός εξακολουθεί να είναι ευρωβουλευτής. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ, ονόματι «Fragdenstaat», υπέβαλε αίτημα στο ΕΚ ώστε να ενημερωθεί για το πώς ξοδεύει τους πόρους του ο Λαγός. Το ΕΚ αρνήθηκε να απαντήσει, παρότι επιβεβαίωσε πως έχει 73 έγγραφα με πληροφορίες επί του θέματος, μιλώντας για καταπάτηση της ιδιωτικότητας του καταδικασμένου πρώην χρυσαυγίτη. Η ΜΚΟ προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2022 και η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Για τον Σημίτη

Στις 6 Νοεμβρίου, το Δίκτυο της Αννας Διαμαντοπούλου, το Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ και το περιοδικό «Μεταρρύθμιση» διοργανώνουν μια εκδήλωση για να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη – ο οποίος υπήρξε ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, οι δύο τετραετίες του οποίου σφράγισαν τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Το «παρών» στην εκδήλωση, που θα γίνει στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, θα δώσει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κομμουνιστική επικοινωνία

Ποιος είπε ότι η επικοινωνία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι προνόμιο μόνο των καπιταλιστών; Ενας από τους πιο ενεργούς και φρέσκους λογαριασμούς στο TikTok είναι αυτός του νυν δημάρχου Πατρέων, Κωνσταντίνου Πελετίδη. Ο οποίος, με αφορμή το κλείσιμο του ΟΑΚΑ, βρήκε ευκαιρία να υπενθυμίσει τη δουλειά που έκανε ο δήμος του στο Παμπελοποννησιακό. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κοριοί στο Παρίσι

Κανείς πια δεν κάθεται στις θέσεις του παριζιάνικου μετρό: όσοι γνωρίζουν στέκονται όρθιοι, για να αποφύγουν την επέλαση των κοριών, που με μεγάλη ευκολία μεταφέρονται και μετακομίζουν στα σπίτια της γαλλικής πρωτεύουσας. Η επέλαση έχει δημιουργήσει μια σειρά από χιουμοριστικά βίντεο στο TikTok, αλλά λειτουργούν και ως συμβολική υπενθύμιση για την Ευρώπη: όταν η κανονικότητα διαταράσσεται από έντομα, στα θρίλερ ο «κακός» δεν αργεί να κάνει την εμφάνισή του. Οπου κακός, σημειώστε πολλαπλές επιλογές.