Διασπάσεις

Χθες, η Ολγα Γεροβασίλη παρέμενε – κατά δήλωσή της – στη γραμμή του νέου προέδρου του κόμματός της, σύμφωνα με την οποία στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μείνει ενωμένος και να προχωρήσει. Οχι πολύ καιρό πριν, βέβαια – μόλις στις 12 Σεπτεμβρίου –, διατεινόταν ότι «καμιά φορά δεν είναι κακές οι διασπάσεις». Είναι γνωστό πως οι έξυπνοι άνθρωποι στην πολιτική αλλάζουν απόψεις. Οι πιο πονηρεμένοι δε, το κάνουν συχνά – όποτε το απαιτούν οι συνθήκες, δηλαδή.

Ενταση

Εντάξει, «υπάρχει μια ένταση στον ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις ημέρες», παραδέχθηκε ον κάμερα ο Χρήστος Γιαννούλης. «Ωστόσο, ο εμφύλιος είναι λέξη βαριά», έσπευσε να επισημάνει στο φιλοθέαμον κοινό. Ε, μα ναι. Δίκιο έχει. Οι σύντροφοι, οι οποίοι κάποτε δημοσίευαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπερηφάνως φωτογραφίες που τους απεικόνιζαν κουμπουροφόρους, δεν έχουν βγάλει τα σιδερικά ακόμη. Ρίχνουν μόνο λεκτικές μπαλοθιές σε όποιον τολμά να εκφράσει αντίθετη από τη δική τους γνώμη.

Σόσιαλ

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πήρε τ’ όπλο του. Ανάμεσα στα πολλά, λοιπόν, θέλησε να απαντήσει και στην γκρίνια της Χαριλάου Τρικούπη πως τα ΜΜΕ δεν έδωσαν τη δέουσα προσοχή στη συνέντευξη Τύπου του κεντροαριστερού προέδρου. Ετσι, πρότεινε να δημιουργήσουν δυνατά σόσιαλ μίντια «όπως ο Κασσελάκης» – γιατί μετά την επιτυχία του εκεί έδειξαν ενδιαφέρον τα παραδοσιακά Μέσα γι’ αυτόν, εξήγησε. Είναι μια ιδέα. Αλλά κάθε ιδέα πρέπει να είναι εξατομικευμένη. Δεν έχουν όλοι τα εφόδια για να κάνουν buzz με ένα τους βίντεο.

Μετανάστες

Το άρθρο υπογράφεται από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Μάνφρεντ Βέμπερ. Οι συγγραφείς ζητούν η Ευρώπη να μην προσπαθεί να «διανείμει» τους  οικονομικούς μετανάστες στα κράτη-μέλη αλλά να τους στέλνει πίσω στις χώρες τους «σύντομα και με συνέπεια». Ή ο επικεφαλής της γαλάζιας ευρωομάδας είναι καλύτερα πληροφορημένος από έλληνες υπουργούς που μιλούσαν για σχέδιο νομιμοποίησης της εργασίας τέτοιων μεταναστών, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε εργατικά χέρια στον πρωτογενή τομέα, ή ο παλιός οικονομικός μετανάστης είναι αλλιώς.