Τη χωρίς καθυστερήσεις ανάπτυξη του project ανάπλασης της έκτασης του Ελληνικού επιδίωξε να διαβεβαιώσει ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της που έγινε την περασμένη Παρασκευή και αφορούσε την έγκριση της απόσχιση και της σύστασης ξεχωριστής νομικής οντότητας όπου θα ενταχθούν τα malls απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στις φήμες που κυκλοφορούν για τα εμπόδια και τις ολιγωρίες στην ανάπτυξη των οικιστικών και εμπορικών συγκροτημάτων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας.

Οπως είπε ο Αθανασίου, «μέχρι τον Δεκέμβριο ο πρώτος ουρανοξύστης (Marina Tower) θα αρχίσει να γίνεται ορατός και μέχρι το Πάσχα του 2024 ορατά θα είναι και άλλα έργα που προχωρούν στο Ελληνικό».

Ο ίδιος επανέλαβε και για την επάρκεια των χρηματοδοτικών κεφαλαίων, λέγοντας πως όλη η πρώτη φάση ανάπτυξης του project είναι εξασφαλισμένη. Τόνισε δε και τα σημαντικά έσοδα που έχουν εισρεύσει στα ταμεία της εταιρείας από την προπώληση κατοικιών και διαμερισμάτων.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Lamda Development έχει βγάλει προς διάθεση 90 διαμερίσματα σε πύργο κατοικιών ύψους 50 μέτρων, με το ένα τρίτο εξ αυτών να έχει ήδη πουληθεί.

Σειρά προς πώληση παίρνουν κι άλλες κατοικίες, σε πιο προσιτές τιμές, οι οποίες θα κατασκευαστούν σε περιοχή της έκτασης που γειτνιάζει με τον Αλιμο. «Πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να πάρουμε δάνεια με τα έσοδα που έχουμε από τις πωλήσεις κατοικιών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο CEO της Lamda Development έκανε επίσης γνωστή την εκκίνηση διαφημιστικής καμπάνιας στο εξωτερικό για την προσέλκυση ξένων επενδυτών, ενώ σε 15 ημέρες θα λάβει μέρος και σε έκθεση στο Μονακό για την ενημέρωση υποψήφιων αγοραστών.

«Η πρόοδος του έργου», σημείωσε, «και το γεγονός πως θα αρχίσει να γίνεται ορατό στον κόσμο θα ενισχύσει την αξιοπιστία του και θα μειώσει την όποια αμφισβήτηση υπάρχει για ένα project», όπως είπε, «που θα έπρεπε να είναι εθνικός στόχος». Επιπλέον, εκτίμησε ότι θα ανέβουν και οι τιμές στις οποίες θα πωλούνται τα ακίνητα, αυξάνοντας και τα έσοδα της εταιρείας.

Χρηματιστήριο

Ο Οδυσσέας Αθανασίου μιλώντας για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών της εταιρείας που διαχειρίζεται τα τέσσερα malls καθώς και τα δύο που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό ανέφερε ότι έγινε το πρώτο βήμα με τη δημιουργία της σχετικής νομικής οντότητας και εκτίμησε πως η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024.

Αποκάλυψε ακόμα πως στα σχέδια της διοίκησης είναι και η δημιουργία ξεχωριστής οντότητας για τις τρεις μαρίνες που ελέγχει η Lamda Development με σκοπό την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών σε μελλοντικό χρόνο.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου αναφερόμενος στη διανομή μερίσματος από τη Lamda Development είπε ότι θα μπορέσει να διανείμει κέρδη το 2026 και θα αφορούν τη χρήση του 2025.