Αν πιστέψω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στον ΣΥΡΙΖΑ και ήξεραν και δεν ήξεραν για τον Γεωργούλη. Κάτι σαν τη γάτα του Σρέντιγκερ που ήταν ταυτοχρόνως και ζωντανή και πεθαμένη.

Μόνο που τα ήξεραν άλλα στελέχη από εκείνα που δεν τα ήξεραν και έτσι κάνουν όλοι μαζί τους ανήξερους.

Κορυφαία περίπτωση ο αρμόδιος Παπαδημούλης. Ο οποίος και ήξερε «πριν ένα, δυο χρόνια» ώστε να φωνάξει τον Γεωργούλη για εξηγήσεις, αλλά και δεν ήξερε επειδή ο Γεωργούλης τού δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα να ξέρει.

Μετά όμως ο Κούλογλου είπε ότι ήξεραν για τον Γεωργούλη και γι’ αυτό τον φώναξε ο Παπαδημούλης.

Ηξεραν μάλιστα τόσο καλά που ο Κούλογλου ήξερε ακόμη και το όνομα της καταγγέλλουσας αλλά το κράτησε μυστικό (Ant1, 21/4).

Βέβαια στο ενδιάμεσο η Τσαπανίδου διέψευσε τον Παπαδημούλη που έλεγε ότι δεν ήξερε διότι αποκάλυψε ότι ο ίδιος ο Τσίπρας ήξερε από «τον Ιούνιο 2022» και μάλιστα ζήτησε να το ψάξουν. Μάλλον δεν ήξερε ότι το είχε ψάξει ο Παπαδημούλης.

Το έψαξαν; Το έψαξαν, λέει τώρα η Τσαπανίδου, αλλά δεν βρήκαν τίποτα διότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε ότι είναι απόρρητο (Mega, 18/4).

Και τότε πώς το έμαθε ο Κούλογλου; «Από άκρες στις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου» λέει ο ίδιος (Ant1, 21/4).

Ωραία. Κι αφού το έμαθε από το ίδιο το Κοινοβούλιο (άρα δεν ήταν απόρρητο…) γιατί δεν το είπε του Παπαδημούλη, να το πει στην Τσαπανίδου, να το πει στον Τσίπρα, να ησυχάσει κι εκείνος;

Η μια εξήγηση είναι ότι δεν χρειαζόταν να το πουν ο ένας στον άλλο διότι όλοι το ήξεραν ήδη.

Η άλλη εξήγηση είναι ότι ο Γεωργούλης είναι κάτι σαν το «σχέδιο Δήμητρα» του Βαρουφάκη. Το ξέρει μόνο ο ίδιος και δεν το αναπτύσσει συχνά διότι καραδοκούν οι κύριοι με τα άσπρα που επιλαμβάνονται σχετικών περιπτώσεων.

Κατόπιν όλων αυτών μια χαρά ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος. Ακόμη κι ο Βελόπουλος βρήκε αποστάτες όχι από τη Βουλή που θα εκλεγεί αλλά από εκείνην που διαλύθηκε λόγω εκλογών.

Είναι οι μόνοι αποστάτες που θα αποστατούσαν ώστε να βοηθήσουν την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν ξέρω αν είναι έξυπνο αλλά μοιάζει λίγο ετεροχρονισμένο.

Κι επειδή όλα αυτά μας φτιάχνουν την προεκλογική διάθεση είναι κρίμα να μείνουμε εκεί.

Οταν με το καλό λοιπόν τελειώσουν οι εκλογές θα μπορούσαμε να τα ανεβάσουμε στο Δελφινάριο για τη θερινή περίοδο.

Θα σπάσουν ταμεία. Με πρωταγωνιστή τον Γεωργούλη, φυσικά.