Εχει το ενδιαφέρον της η (αποψινή) αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι για την Ευρωλίγκα. Λίγες ημέρες μετά τη μάχη των Ερυθρόλευκων και τον θρίαμβο επί της Ρεάλ στο ΣΕΦ, το φαληρικό μπασκετικό γήπεδο υποδέχεται μια ακόμη δυνατή ομάδα και με «βαρύ» όνομα: η Μακάμπι δεν είναι τόσο ισχυρή ούτε έχει σχέση με το ένδοξο παρελθόν της, ωστόσο παραμένει αξιόπιστη, άκρως δυναμική και δεν μπορείς να την υποτιμήσεις.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι να προχωρήσει με νίκες, προκειμένου να διασφαλίσει όχι μόνο την πρωτιά στην τελική κατάταξη της διοργάνωσης, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας. Είναι κοντά. Αλλά τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο προτού αυτό «κλειδώσει» και μαθηματικά. Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως από την αρχή της σεζόν βρίσκεται σε… καλό φεγγάρι.

Εχει κάνει νίκες-υπερβάσεις, έχω γνωρίσει ήττες που θα μπορούσε να τις έχει αποφύγει, το πρόσημο ωστόσο λογίζεται ως θετικό. Κυρίως όμως έχει δημιουργήσει συνθήκες πάρτι σε κάθε ματς που διεξάγεται στο ΣΕΦ. Πάει να πει αυτό ότι ο κόσμος συρρέει στις εξέδρες, η εξάντληση των εισιτηρίων είναι κάτι το συνηθισμένο, η προσμονή να δουν όλοι τον Σλούκα, τον Βεζένκοφ, τον Γουόκαπ και την παρέα τους, μεγαλώνει αγωνιστική με αγωνιστική. Ολοι περνούν καλά, το δείχνουν, η ψυχολογία τους ανεβαίνει. Το πού θα φτάσει ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, έχει επισημανθεί αυτό πολλές φορές, δεν μπορεί να το βεβαιώσει κανένας. Μιλάμε για αθλητισμό που ενίοτε κρύβει απρόοπτα. Οσο όμως παίζει καλά, όσο αντιμετωπίζει το κάθε ματς ξεχωριστά και ασφαλώς όσο κοιτά να συνδυάσει θέαμα και αποτέλεσμα, τόσο θα διατηρεί ελπίδες να πάει πολύ μακριά στην εφετινή Ευρωλίγκα.