Ορισμένοι δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει την κρισιμότητα των στιγμών σε σχέση με τα εθνικά θέματα της χώρας. Ακόμη λιγότεροι – ευτυχώς – μα υπαρκτοί θεωρούν πως στα προεκλογικά τους παιχνίδια μπορούν να εντάσσουν τις Ενοπλες Δυνάμεις μας. Και πως μπορούν να εργαλειοποιούν υψηλά πρόσωπα όπως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο όνομα μιας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Μάλλον είναι γελασμένοι και καλό, έστω τώρα, θα είναι να παραιτηθούν τέτοιων πρακτικών που μόνο υπονομεύουν το φρόνημα και την ομοψυχία και δίνουν επιχειρήματα στον αντίπαλο. Αν σε κάτι οφείλουμε να ομονοήσουμε είναι πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές στη μεταξύ μας πολεμική. Η εναλλαγή των πολιτικών δυνάμεων στην κυβερνώσα εξουσία δεν μπορεί να οπλίζει με δόσεις κυνισμού τον εκάστοτε διεκδικητή.

Μια εθνική συμφωνία για την άμυνα είναι υποχρεωτική και πέραν των κομματικών εδράνων. Η έννοια της αποτροπής εξάλλου δεν αφορά μόνο εκείνον που βρίσκεται σε συγκεκριμένη στιγμή στο πηδάλιο της χώρας. Διατρέχει οριζόντια και κάθετα το έθνος υπό την επιχειρησιακή καθοδήγηση των Ενόπλων Δυνάμεων και υπό την πολιτική βούληση και στρατηγική των κυβερνώντων.

Το έδαφος και η κυριαρχία της χώρας – που εγγυώνται σήμερα με επάρκεια οι αρχηγοί των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων – δεν είναι κομματικά παίγνια. Είναι προϋποθέσεις για την καθημερινότητα και την πρόοδο της χώρας. Μακριά λοιπόν, η κομματική χείρα από αυτά τα πεδία. Ας προστατέψουμε την ελάχιστη, μα συνεκτικά εθνική γραμμή μας.