Συνεχίζει η ΔΕΗ blue να αναπτύσσει το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών προχωρώντας σε σημαντικές συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνεργασία της ΔΕΗ με τη ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, τη μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο λιανικής πώλησης τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και διαρκών αγαθών.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία έχει ως στόχο την τοποθέτηση 687 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που θα καλύπτουν 1.374 θέσεις φόρτισης – καθώς κάθε φορτιστής θα εξυπηρετεί συγχρόνως έως και 2 οχήματα – σε 119 καταστήματα της αλυσίδας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ σε όλη την Ελλάδα, εντός του 2022-23, δημιουργώντας ένα εκτενές δίκτυο σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης στην Ελλάδα.  

Οι οδηγοί θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας ΔΕΗ blue και να φορτίσουν το όχημά τους κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και τις υπόλοιπες ώρες, εφόσον ο χώρος στάθμευσης διαθέτει ελεύθερη πρόσβαση. Η συνεργασία αυτή, συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα προσφέροντας νέες δυνατότητες σε όσους πελάτες ακολουθούν έναν πιο βιώσιμο τρόπο μετακίνησης. Οι σταθμοί φόρτισης θα βρίσκονται στους χώρους στάθμευσης μεγάλων και μεσαίων καταστημάτων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ενώ η συνεργασία περιλαμβάνει και την εγκατάσταση ταχυφορτιστών σε επιλεγμένα καταστήματα της επιχείρησης.

Ο Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνεργασία με την εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα καθώς φέρνει κοντά δύο πρωτοπόρες εταιρείες στον χώρο τους. Είναι μια συνεργασία που στηρίζεται στη συναντίληψη για τη βιώσιμη κινητικότητα, τις πράσινες και οικονομικές μετακινήσεις. Μια συνεργασία που εξελίσσεται ταχύτατα, με εξαιρετικό προγραμματισμό, αλλά κυρίως με στενή συνεργασία για την ολοκλήρωσή της.

Η ΔΕΗ blue, η πράσινη ηλεκτροκίνηση της ΔΕΗ, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών στην Ελλάδα, με περισσότερα από 750 σημεία φόρτισης, σήμερα, και το πλάνο που έχουμε ήδη ανακοινώσει είναι η εγκατάσταση 10.000 σημείων φόρτισης στα επόμενα 5 χρόνια.

Η ΔΕΗ blue κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι επιταχύνει τον βηματισμό της για μια βιώσιμη, έξυπνη και οικονομικά προσιτή κινητικότητα».

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Πέρα από την ανάπτυξη σημείων φόρτισης, στη στρατηγική της ΔΕΗ blue περιλαμβάνεται και η λειτουργία της ως ολοκληρωμένου παρόχου ηλεκτροκίνησης.

Οπως χαρακτηριστικά είχε περιγράψει ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ στο ΟΤ FORUM: «Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να δίνουμε υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του σημείου, τέλεια, πάντοτε και παντού, 24/7, να δίνουμε υπηρεσίες εύρεσης σημείου, να εξυπηρετούμε διαφορετικές ανάγκες φόρτισης και όλα αυτά βάζοντας στο κέντρο τις ανάγκες του οδηγού. Τρίτον, στοχεύουμε στην πράσινη ηλεκτροκίνηση, στην πράσινη φόρτιση, στη χρήση δηλαδή πράσινης ενέργειας μόνο από ανανεώσιμες πηγές».

Ο ίδιος επισήμανε τις δυνατότητες που έχει ο οδηγός μέσα από την υπηρεσία ΔΕΗ blue: «Συγκεκριμένα με την υπηρεσία ΔΕΗ blue, η οποία σε λίγες μέρες κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας, ο οδηγός μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του, να βρει σημείο φόρτισης, να καθοδηγείται πώς να φτάσει στο σημείο, να επιλέγει τον φορτιστή που τον καλύπτει καλύτερα, να φορτίζει και να πληρώνει. Υποστηρίζεται από 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης, πάρα πολύ σημαντικό στην Ελλάδα, ειδικά για απομακρυσμένα σημεία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Κοφινάς.

ΟΦΕΛΗ. Η ηλεκτροκίνηση έχει σημαντικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη. Ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ τόνισε στη διάρκεια του OT FORUM: «Η ηλεκτροκίνηση συμβάλλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Επίσης θετική επίδραση στις πόλεις είναι και η μείωση του θορύβου».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη και ότι η ενέργεια που χρησιμοποιείται για την ηλεκτροκίνηση προέρχεται από ΑΠΕ: «Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία επιπλέον είναι να εξετάζει κανείς ποιος είναι ο τύπος της ενέργειας που χρησιμοποιείται στην ηλεκτροκίνηση. Γι’ αυτό και εμείς, στη ΔΕΗ blue, στον Ομιλο της ΔΕΗ, χρησιμοποιούμε ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες πηγές. Στη ΔΕΗ μιλάμε για «πράσινη» φόρτιση, για «πράσινη» ηλεκτροκίνηση. Αρα μπορούμε να μεγιστοποιούμε, θα λέγαμε, την αξία της ηλεκτροκίνησης για το περιβάλλον και τη ζωή μας».