Στη νέα επανακρατικοποιημένη ΔΕΗ που υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας θα δοθεί – όπως ο ίδιος δήλωσε – καθαρά το μήνυμα για το ποιος κάνει κουμάντο στην εταιρεία και το ποιες είναι προτεραιότητές της. «Τα μερίσματα των μετόχων και το ρεσάλτο στα ταμεία της από τους εκατοντάδες χρυσοκάνθαρους δεν θα είναι σε αυτές» συνέχισε. Δεν αμφιβάλλουμε. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες, άλλωστε, οι σύντροφοι να φροντίζουν τα δικά τους παιδιά, τους συνδικαλιστές – πληρώνοντας πολυτελή ταξίδια, γεύματα, δώρα ή έστω έξοδα πάρκινγκ.

Αποχή

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βασιλειάδη, η κυβέρνηση ωθεί το αφήγημα της αποχής έχοντας το βλέμμα της στραμμένο σε δεύτερες κάλπες. Τι κι αν όλοι οι υπόλοιποι – μετά τις μητσοτακικές ατάκες περί τερατογένεσης – έχουν καταλάβει ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο δεν θέλει σε καμία περίπτωση χαλαρή εκλογική συμπεριφορά την πρώτη Κυριακή; Η πολιτική πραγματικότητα δεν αρέσει στον αναπληρωτή γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε θα φτιάξει τη δική του.

Χειραψία

Σήμερα θα γίνει η ονοματοδοσία της αίθουσας «Μανώλης Γλέζος» στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Τσίπρας θα είναι εκεί. Αλλά ο Ανδρουλάκης θα στείλει μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. Οπότε οι συριζαϊκές πηγές που άφηναν να διαρρεύσει ότι μια χειραψία των δύο – και κατ’ επέκταση η φωτογραφική αποτύπωσή της – θα ήταν σχεδόν αναπόφευκτη έμειναν να ονειρεύονται τη ραδιουργία. Οσο για τις φήμες που θέλουν την απόφαση του κεντροαριστερού αρχηγού να επηρεάστηκε από το ενδεχόμενο γαλάζιοι να κάνουν viral ένα τέτοιο ενσταντανέ τιτιβίζοντας για την ταύτιση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ; Ελέγχονται.

Ψήφος

«Δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή να βάλουμε την ταμπέλα πώς εκλέχθηκε η κυρία Μελόνι, αλλά στο πλαίσιο συνεργασίας στην Ευρώπη ποιες είναι οι προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης που θα προκύψει. Δεν θα κρίνω κανέναν λαό για την ψήφο του». Η απάντηση του Στέλιου Πέτσα σε ερώτηση για τους φόβους που προκαλεί σε όλη την Ευρώπη η σταρ της ιταλικής Ακροδεξιάς έχει τόση πολιτική ορθότητα που καταλήγει λάθος. Αναμενόμενο. Αν φυσάς τόσο το γιαούρτι, ίσως αλειφτείς με αυτό για να βγεις ασπροπρόσωπος.