Για πρώτη φορά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΕΛΓΑ προχωρούν σε αποζημιώσεις αγροτών που επλήγησαν από τον παγετό ενώ οι καλλιέργειες τους ήταν σε βλαστικό (προανθικό) στάδιο. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε χθες εκταμιεύτηκαν προκαταβολές ύψους 70% για τους δικαιούχους. Το συνολικό ποσό που δόθηκε είναι στα 9,7 εκατ. ευρώ επί συνόλου 13,9 εκατ. ευρώ. Tο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε αναφέρει ότι «είναι τουλάχιστον παράδοξο όσο και καιροσκοπικό να ασκείται κριτική στην προσπάθεια που γίνεται να υπηρετηθεί ο πρωτογενής τομέας και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που η κλιματική κρίση προκαλεί. Πολύ δε περισσότερο, όταν προέρχεται από εκείνους που ψήφισαν θετικά στο Κοινοβούλιο τη σχετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προφανώς υποκρινόμενοι ότι επιθυμούν τη στήριξη των αγροτών. Αποδεικνύεται περίτρανα ο αιφνιδιασμός και η αμηχανία που κυριαρχεί στην αντίδραση και τις ανακοινώσεις τους…».

ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ: Δεν είναι

κρατική ενίσχυση

Δεν συνιστούν «κρατική ενίσχυση» τα μέτρα που έλαβε η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ στα βιομηχανικά πάρκα, τα οποία διαχειρίζεται. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζοντας τις καταγγελίες που έκαναν το 2019 επιχειρήσεις σε βάρος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και αφορούσαν στην επιβολή τελών διαχείρισης και αποθεματικών καθώς και την απόρριψη της αίτησης ορισμένων εταιρειών που επιθυμούσαν να αναλάβουν τη διαχείριση κτιριακού συγκροτήματος το οποίο βρίσκεται σε ένα από τα βιομηχανικά πάρκα. Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ είναι ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται διάφορα βιομηχανικά πάρκα στην Ελλάδα. Είναι διάδοχος μιας εταιρείας του δημοσίου, της Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Αναπτύξεως, η οποία ήταν προηγουμένως υπεύθυνη για την ανάπτυξη και τη διαχείριση των εν λόγω βιομηχανικών πάρκων.

Προϊόντα «μαϊμού» σε

αποθήκη στην Κρήτη

Προϊόντα «μαϊμού» σε αποθήκη χονδρικής πώλησης στην Κρήτη εντόπισε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Οπως ανακοινώθηκε εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 19.228 τεμάχια απομιμητικών σχολικών ειδών, παιχνιδιών και αξεσουάρ και επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικού ύψους 100.000 ευρώ.