«Ο,τι ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της ΔΕΘ, θα περιλαμβάνει και το 2023, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κόστους 450 εκατ. ευρώ» δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι «ο Πρωθυπουργός θα είναι απολύτως έτοιμος τον Σεπτέμβριο με κοστολογημένα μέτρα».

«Φαίνεται να δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος μέσα στο καλοκαίρι. Αυτός ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί στο σύνολό του επ’ ωφελεία της κοινωνίας από τον Σεπτέμβριο και μετά», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που θέλουν τον Πρωθυπουργό από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης να ανακοινώνει νέο πακέτο μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια των χθεσινών του δηλώσεων θύμισε ότι ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος του Μαρτίου αποδόθηκε στην κάλυψη του 60% των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια και τον Ιούνιο για τη χορήγηση του Fuel Pass 2 το οποίο είναι ενισχυμένο σε σχέση με το προηγούμενο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα του πληθωρισμού, ο οποίος για τον Ιούλιο έκλεισε στο 11,6%. Οπως είπε είναι «υψηλός» και τόνισε ότι αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της παγκόσμιας, της ευρωπαϊκής και προφανώς και της ελληνικής οικονομίας.

Ο Σταϊκούρας επισήμανε ακόμη ότι στο πεδίο της καθημερινότητας των πολιτών, έχουν γίνει μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών κάτι που σημαίνει ότι «στο πορτοφόλι του περισσεύουν περισσότερα λεφτά για να κάνει κάτι άλλο, δηλαδή να αντιμετωπίσει πτυχές ή μέρος της ακρίβειας».