Με μπόλικο ενδιαφέρον τα νεότερα στον Ολυμπιακό, λίγες ώρες πλέον πριν από τον κρίσιμο επαναληπτικό με τη Μακάμπι Χάιφα. Διότι είναι προφανές ότι οι Ερυθρόλευκοι ακολουθώντας με συνέπεια το χρονοδιάγραμμα που οι ίδιοι αποφάσισαν στις αρχές του καλοκαιριού, εξελίσσουν την ιδέα τους για την επόμενη αγωνιστική εκδοχή του πρωταθλητή Ελλάδας.

Και οι μεταγραφές στα μέρη μας είναι πάντα πολλές, συνήθως περισσότερες από όσες χρειάζονται. Οι ποδοσφαιρικές ιδέες όμως λίγες. Και ειδικά εκείνες που υλοποιούνται – και δεν χάνονται στη μετάφραση – μετρημένες στα δάχτυλα.

Οι Πειραιώτες μπήκαν τον Ιούνιο με διάθεση αφενός μεν να διατηρήσουν μια ομάδα που θα κάνει τη δουλειά των προκριματικών – καθώς αυτές οι υποθέσεις κρίνονται συνήθως από τους προηγούμενους και όχι από τους επόμενους -, αφετέρου σταδιακά να την ενισχύσουν σε σημαντικά κομμάτια της. Στη θεωρία ακούγεται εύκολο. Στην πράξη όμως δεν είναι.

Ξεκίνησαν από την κρίσιμη ανανέωση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Συνέχισαν με έναν πρώτο μεταγραφικό κύκλο που θα έμπαινε απευθείας στην εξίσωση (Σίμε Βρσάλικο, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, Γκονζάλο Αβιλα) και θα βρίσκονταν στη διάθεση του προπονητή για την προετοιμασία. Εκαναν μαζί και μια επένδυση των 500.000 ευρώ για τον νεαρό Ντένις Αλίγιαγκιτς που προορίζεται για την ομάδα Β’ ή για να δοθεί δανεικός ώστε να πάρει παιχνίδια. Και πλέον έχουν γυρίσει σελίδα στα επόμενα.

Το επιβεβαιώνει η σημερινή άφιξη του Χουάνγκ. Οι εξελίξεις για τον Ντορόν Λέιντνερ – που ενδεχόμενη απόκτησή του κοστίζει 2,75 εκατ. ευρώ. Η κουβέντα σε μια επίλεκτη λίστα για έναν ακόμη winger. Μια αλληλουχία επτά – οκτώ κινήσεων που ήδη έχουν ανεβάσει αρκετά το ποσό της επένδυσης. Χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

Τα συμβόλαια του Ελ Αραμπί, του Βρσάλικο και ενδεχομένως του Χουάνγκ. Οι μεταγραφές του Ζινκερνάγκελ, του Αμπουμπακάρ κ.λπ. Χρήματα που για πολλοστή φορά ξεχωρίζουν τον πρωταθλητή από τους άλλους σε αυτή την «ειδική διαδρομή». Και που προσφέρονται σε μια συγκυρία που τίποτα δεν είναι εξασφαλισμένο. Ούτε κάποια πώληση έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Ούτε φυσικά έχει ακόμη κάποιο εξασφαλισμένο έσοδο από την Ευρώπη.

Ολα όσα συμβαίνουν ως εδώ αφορούν αποκλειστικά την υλοποίηση της ιδέας του. Τα όσα αποφάσισαν στο ξεκίνημα του καλοκαιριού η διοίκηση σε συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς. Και αυτό μοιάζει με ποδόσφαιρο όπως θα έπρεπε να είναι. Το πόσο επιτυχημένο ή αποτελεσματικό είναι το σχέδιο των Ερυθρολεύκων θα αποδειχθεί στο γήπεδο.

Το ότι όπως όλα συνηγορούν όμως θα πετύχουν ή θα αποτύχουν με βάση το σχέδιό τους είναι κάτι που ιντριγκάρει…