Τουρισμός

«Task Force» για προώθηση έργων  

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου, με αντικείμενο την προτεραιοποίηση των έργων και των δράσεων του τομέα τουρισμού που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και ΕΣΠΑ 2021-2027 και τη σύνδεσή τους με την Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για τον Τουρισμό. Για τον σκοπό αυτό, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συσταθεί άμεσα κοινή ομάδα εργασίας.

Ακίνητα

Συμπλήρωσαν 100 χρόνια ζωής οι μεσίτες

Εναν αιώνα ζωής γιόρτασε την περασμένη Παρασκευή ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Λευτέρης Ποταμιάνος, υπογράμμισε πως στόχος του ΔΣ είναι «να εξελίξει το επάγγελμα και να απομακρύνει κάθε κακή σκέψη για αυτό που με κόπο και μόχθο επιτελούν καθημερινά οι μεσίτες». Ο ίδιος τόνισε με νόημα, έχοντας απέναντί του και εκπροσώπους της κυβέρνησης, πως πλέον πρέπει να θεσμοθετηθεί άμεσα η υποχρεωτική εκπαίδευση για όσους θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του μεσίτη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που τίμησαν με την παρουσία τους υπουργοί, βουλευτές και ο περιφερειάρχης Αττικής αναγορεύθηκε σε επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου, ο Γιάννης Ρεβύθης.

Κοινωνικός τουρισμός

Ανοίγει στα τέλη Μαΐου η πλατφόρμα

Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, με ενισχυμένο μάλιστα προϋπολογισμό στα 35 εκατομμύρια ευρώ από 30 εκατ. προηγουμένως. Σύμφωνα με τον διοικητή του πρώην ΟΑΕΔ και νυν Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, Σπύρο Πρωτοψάλτη το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ξεκινάει 1η Αυγούστου και διαρκεί έως 31 Ιουλίου του επόμενου έτους. Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας ασφαλισμένες στο προηγούμενο έτος. Το πρόγραμμα παρέχει έξι διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, δέκα διανυκτερεύσεις χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή για τη Λέσβο, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο, την Κω και τον Εβρο και επίσης σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.