Συνεισφέροντας στη συζήτηση για το ποιος ζήτησε ή όχι να κλείσει η Αττική Οδός και για το αν έγινε ή όχι δεκτό το αίτημα, ο Νίκος Παππάς αποφάνθηκε πως «με βάση τη σύμβαση παραχώρησης η αρμοδιότητα είναι στην Τροχαία». Η απάντηση στα ερωτήματα που έχουν προκύψει, πάντως, για τις ευθύνες της διαχειρίστριας εταιρείας και της κρατικής υπηρεσίας είναι ίδια με την απάντηση στα ερωτήματα «ποιος φταίει όταν ένα μωρό πνίγεται; Το μωρό που δεν ξέρει να κολυμπά ή ο ενήλικος που το αφήνει να κολυμπήσει μόνο του;».

Μουρμούρα

Κατά τα λεγόμενα του Θανάση Παπαχριστόπουλου, «η μισή ΚΟ της ΝΔ είναι οργισμένη με τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης». Θα περίμενε κανείς από κάποιον που έχει αποκτήσει πάνω από δύο κομματικές στέγες να ξέρει ότι η βουλευτική μουρμούρα είναι συνηθισμένη μεταξύ όσων δεν έχουν μια θέση στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου. Και πως ο τωρινός του αρχηγός φρόντισε η «οργισμένη» γαλάζια ΚΟ να καταπιεί την όποια γκρίνια της και να στοιχηθεί κάτω από την κομματική της σημαία.

Σκίτσο

Για να σχολιάσει τη συριζαϊκή πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέβασε ένα σκίτσο, στο οποίο ενώ πάνω στο τραπέζι κάνουν μπρα ντε φερ Μητσοτάκης και Τσίπρας από κάτω δίνουν τα χέρια. Δεν αντιλέγω με την επισήμανση. Το δύσκολο, ωστόσο, είναι να βρει το ΚΙΝΑΛ τον τρόπο να αποφύγει την κατηγορία που πολλοί – ακόμη και ευνοϊκά διακείμενοι υπέρ του – θα έχουν να του προσάψουν. Την κατηγορία περί ισαποστακισμού.

Γονυπετής

Απολογήθηκε κι ο Αδωνις Γεωργιάδης για τις επιδόσεις του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Τολμώ να πω – χρησιμοποιώντας τα ίδια του τα λόγια – ότι απολογήθηκε γονυπετώς μάλιστα. Γιατί πώς αλλιώς να εκλάβεις την ατάκα «δεν βάλαμε χωροφύλακα, κακώς, λάθος» μετά τη φράση «δεν μπορείς να έχεις τον χωροφύλακα πάνω από το κεφάλι σου συνέχεια», όταν ακούγεται από έναν πολιτικό με τη δική του ιδεολογική και κομματική ιστορία;